фирми продукти
представяме
работа
 
2 свежи акцента за празничната маса

С малко средства и време можете да създадете настроение и да обособите празнични акценти на масата за хранене. Вашите гости ще останат очаровани от семплата, но интересна идея на двата проекта, които можете да изработите сами.


Шапката на Дядо Коледа

2 свежи акцента за празничната маса

Вместо скучните картички с имената на гостите на празничната коледна или новогодишна вечеря можете да поставите по една шапчица. Шапчиците можете да направите много лесно и можете да включите акценти по свое желание.

Какво Ви е необходимо:
схема за основата, принтер, молив, червен филц или текстилна хартия, ивици плат с дълги нишки или памучни тампони, лепило за текстил, ножици, игла и конец, малко метално звънче.

2 свежи акцента за празничната маса

Как да ги изработите:


1. Свалете и оразмерете схемата. Принтирайте я върху обикновена или милиметрова хартия. Изрежете, за да използвате като макет за изрязването на формите от филц или хартия.
2. Изрежете от филц или хартия основата за всяка празнична шапка – поставка. Оформете конус и залепете по ръбовете с лепило.
3. Изрежете от бялата тъкан ивица с широчина 2-3 сантиметра, в зависимост от размерите на шапчиците. Залепете ивицата по ръба на основата, за да оформите канта. Можете да използвате за обкантване и обикновен памучен тампон, като разчепкате памука и го залепите по ръба с лепило за текстил.
4. Пришийте в горната част на аксесоарите метално звънче и закрепете в процепите парчета хартия с имената на гостите на празничната вечеря.


Празнична покривка на снежинки


2 свежи акцента за празничната маса

Използвайте едноцветна покривка в червено или филцова тъкан, за да изработите основата на тази празнична покривка. Текстилната основа може да е с кръгла или правоъгълна форма, а акцентите върху нея са с формата на снежинки от текстил и обикновени копчета в бяло.

Какво Ви е необходимо:
покривка в червено или червен филц, ножици, игла и конец, памучен канап, лепило за текстил, бял филц, схема на снежинката, копчета в няколко размера.

2 свежи акцента за празничната маса

Как да ги изработите:


1. Ако използвате филцова тъкан за изработка на покривката – основа, изрежете я и минете по ръбовете с обкантващ шев.
2. Свалете и оразмерете схемата на снежинка. Принтирайте върху обикновена хартия и изрежете, за да употребите като макет за изрязването на филца. Можете да оформите ръбовете на покривката с еднакви по размер снежинки или да редувате няколко размера.
3. Изрежете от бял филц няколко снежинки, като използвате макета от хартия. Разпределете снежинките по ръба на тъканта и ги залепете с лепило за текстил.
4. Пришийте с игла и червен конец по три копченца върху всеки сектор на снежинките и по едно в центъра.
5. Пришийте с бял конец шепа малки копчета, като ги разпределяте несиметрично из повърхността на филцовата основа.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
свежи акценти, коледна украса, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg