фирми продукти
представяме
работа
 
5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

Не е необходимо да използвате куп нови аксесоари, за да създадете коледно и новогодишно настроение в дома си. Можете да използвате старите топки за коледното дърво, за да ги трансформирате в свежи аксесоари. Развихрете въображението си и използвайте мъниста, бои, цветна хартия и всякакви акценти, за да трансформирате дома си в празничен оазис.


1. Златисти и сребристи ефекти

 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

Използвайте стандартните стъклени топки като ‘платно’ за оформяне на празничните аксесоари. Махнете капачетата на топките и поставете в стъклената основа мъниста, лъскави парчета станиол и парчета златисти или сребристи гирлянди за коледна елха. Върнете капачетата и окачете. От външната страна можете да облепите с цветно тиксо в празнични оттенъци или да нанесете лепило, за да захванете ивици цветна хартия.


2. Акценти с бои


 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

Ако искате да оформите акцентите бързо и лесно, използвайте обикновени акрилни бои в свежи тонове. Поставете малко от всеки тон в стъклените топки, чиито капачета сте демонтирали. Внимателно разтръскайте основата, за да се разнесе боята във вътрешността и да покрие изцяло повърхността. Изчакайте да изсъхне и върнете капачетата. Можете да оформите едноцветни акценти или да използвате няколко тона боя.


3. Аксесоари с пера

 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

Можете да използвате празничните акценти не само за коледното дърво, но и за аксесоари за интериорите. Махнете капачките на всяка стъклена топка и поставете вътре по едно перо, малко изкуствен сняг, мъниста и всякакви празнични акценти. Можете да поставите малко лепило, за да залепне изкуственият сняг, за да не се събира само в долната част на основите. Върнете капачките върху топките и окачете с дълъг канап, за да ги поставите върху кръгла основа.


4. Декупаж и цветен брокат

 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

Използвайте парчета цветни салфетки и лепило, за да оформите полупрозрачни акценти за празничните стаи. Накъсайте салфетките на парчета, нанесете лепило върху външните повърхности на основите и залепете парчетата, като ги припокривате частично едно с друго. Можете да използвате лепило или малко боя, смесени с цветен брокат, за да оформите празнични орнаменти. Сипете смесите вътре в стъклените сфери, чиито капачки сте демонтирали. Разтръскайте основите, за да покрие сместа цялата им вътрешност. Оставете да изсъхне добре. Върнете капачките и окачете.


5. Малки сценки


 5 проекта със стъклени топки за коледното дърво

Можете да създадете истински сценки със зимни картини или коледни акценти, вътре в стъклените сфери. Поставете паунови пера, като ги залепите за вътрешността на капачките. Можете да сипете малко изкуствен сняг и да вкарате вътре в сферите малки елхички или клончета. Ако сте достатъчно сръчни, можете да залепите даже фигурки на птички върху основа. Оставете да изсъхне, върнете капачките и окачете.


Източник: thestir.cafemom.com







Няма коментари


ключови думи
стъклени топки, коледно дърво, декорация, празнични проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg