фирми продукти
представяме
работа
 
6 лесни проекта за дома за Коледа

Ако не разполагате с много средства за празничната украса, вижте няколко възможности за коледни акценти, които можете да изработите и сами. Използвайте ярки оттенъци и комбинирайте с цветен брокат, за да освежите стаите за празниците, без да се налага да изхарчите цяло състояние за това.


1. Калъфчета за празничната маса

 6 лесни проекта за дома за Коледа

Няколко стандартни кухненски кърпи или парчета тъкан могат да се трансформират в коледни калъфи за столовете за празничната маса. Можете да изработите коледни мотиви върху кърпите, като пришиете с шевна машина фигури от филц или текстил. Някои детайли можете да изработите с шев или да залепите с лепило за тъкани. В двата края на кърпите, от двете страни на 20-ина сантиметра от краищата, поставете по една връзка, за да завързвате калъфите върху облегалките.


2. Хартиени акценти за празничното дърво

 6 лесни проекта за дома за Коледа

Пресъздайте детските изкуства от времето, когато не се продаваха толкова много празнични акценти и трябваше да си ги изработваме сами вкъщи. Нарежете цветна хартия с макетен нож на къси парчета. Залепете по ръбовете първата ивица хартия, захванете втората ивица и залепете ръбовете й. Изчакайте лепилото да изсъхне и захванете всички парчета хартия. Празничната гирлянда можете да окачите върху коледното дърво или върху стените, а за повече шик можете да напръскате хартията с лепило под формата на спрей и да оваляте в брокат.


3. Хартиена коледна гора


 6 лесни проекта за дома за Коледа

Използвайте старата цветна хартия за опаковане на подаръци, за да оформите дървета. Използвайте за основа картонени конуси, които да увиете с празничната хартия. Използвайте лепило, за да прикрепите върху основата хартията, а на върха залепете мънисто. Можете да напръскате дърветата със сребриста спрей боя или със спрей лепило, за да включите цветен брокат.


4. Стъклен буркан за разни вкусотийки

 6 лесни проекта за дома за Коледа

Стъкленият буркан за курабийки може да се трансформира в коледен акцент за сладкиши и бонбони. Върху капака залепете цветни акценти или нанесете боя за стъкло в ярки тонове. Върху стените на бурканчетата нанесете цветна боя в несиметрична форма, за да създадете непрозрачна основа за цветните мотиви. Оставете боята да изсъхне и използвайте картонени или хартиени шаблони, за да оформите фигурките с боя. Оставете боята да изсъхне и оформете детайлите с тънка художническа четчица. Поставете сладките в буркана.


5. Сребристи акценти

 6 лесни проекта за дома за Коледа

Ако сребристите оттенъци са Вашият любим начин да празнувате коледните и новогодишни празници, грабвайте сребристата боя под формата на спрей. Напръскайте клонки, мъниста, форми и листа, оставете боята да изсъхне и поставете върху празничната маса. Използвайте няколко нара, круши или други плодове, напръскайте ги със сребриста боя и поставете в съдове от стъкло. Те не могат да се консумират, но ако използвате изкуствени плодове, можете да използвате сребристите плодови акценти многократно.


6. Бонбонени акценти за дървото


 6 лесни проекта за дома за Коледа

Използвайте ярко обагрени панделки от лъскава материя, за да изработите тези ефектни, но много лесни за направа акценти за коледната елха. Завържете на възел конец за бродерия и го вденете в игла за бродиране. Прокарайте иглата през парчето панделка, на 2-3 сантиметра от ръба, нагънете и прокарайте отново през центъра на нагънатите пластове. Обособете желания брой слоеве и поставете в горната част на акцента цветно мънисто. Оформете възел с бримка и окачете детайла върху елхата.


Източник: bhg.com







22 декември 2012 21:07 | radost za koledata
От: gogo
mnogoooo sa krasivi ukrasiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
проекти за дома, коледна украса, празнични акценти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg