фирми продукти
представяме
работа
 
5 неочаквани употреби на майонезата

Освен вкусна, майонезата може да е много практичен продукт за поддържане на дома. Тя е евтина и достъпна, затова можете да държите бурканче майонеза под ръка, ако се наложи да почистите петната или да излъскате аксесоарите.

 5 неочаквани употреби на майонезата


1. Почистване на клавишите на пианото


 5 неочаквани употреби на майонезата

Клавишите на пианото, особено ако са изработени от слонова кост, се замърсяват особено интензивно. Това е така, тъй като мазнината от пръстите полепва по повърхностите и действа като магнит за мръсотията от въздуха и частиците прах. Изтъркайте клавишите с парцалче и малко майонеза без добавки, като оставите майонезата да подейства пет минутки. Излъскайте с парцал, за да отстраните кремообразната почистваща смес.


2. Премахване на рисунки от пастел


 5 неочаквани употреби на майонезата

Ако трябва да изчистите рисунките с пастел върху стените, без да се налага да търкате с часове, нанесете малко майонеза върху изцапаните части на стената и я оставете да подейства за десетина минутки. Изтъркайте с влажно парче тъкан и подсушете със суха салфетка.


3. Премахване на катран, лепило и стикери


Ако не можете да премахнете лепкавите парчета от дърветата върху колата си, засъхнали върху автомобилната боя или стъклата на прозорците, използвайте майонеза. Нанесете майонезата с ръка и я оставете да действа за няколко минутки. Избършете с мека кърпа, за да отстраните остатъците от сместа и използвайте парцалче, за да излъскате повърхностите. Комбинацията от растително масло и лимонов сок в майонезата може да отстрани всякакви лепкави стикери и засъхнали остатъци от мръсотия.


4. Грижа за дървените повърхности


 5 неочаквани употреби на майонезата

Ако дървените повърхности в дома ви са изцапани от чашите с вода и кафе, със сок или някаква храна, изчистете ги с малко майонезен сос. Нанесете малко майонеза върху петната и я оставете да подейства. Избършете с мека кърпа, която сте намокрили и изстискали добре от водата. Подсушете дървените повърхности със суха кухненска кърпа. Майонезата премахва за минути петната, които оставят мокрите чаши с вода върху дървесината, особено ако петната не са твърде дълбоко, а са повърхностни.


5. Полиране на домашните растения


 5 неочаквани употреби на майонезата

Ако отглеждате домашни растения с големи листа, например фикуси, можете да се грижите за лъскавината на листата с малко майонеза. Втрийте малко от сместа върху всяко листо и я разнесете върху повърхността му с мека кухненска кърпа. Растителното масло в майонезата добавя лъскавина без да уврежда растението, а лимоновият сок премахва мръсотията и неутрализира мазните съставки, за да осигурят безвредна грижа за отглежданите в дома или на двора растения.


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
практичен продукт, грижи за дома, употреби на майонезата

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg