фирми продукти
представяме
работа
 
7 неочаквани употреби на лака за нокти

Ако смятате, че шишенцето с лак за нокти може да се използва само за красота, помислете още веднъж. А ако се сетите как някога сте използвали течността, за да спрете бримките на чорапогащника, трябва да знаете, че можете да използвате козметиката за много проблеми в грижата за дома. Вижте няколко начина да решите някои проблеми с лак за нокти.

 7 неочаквани употреби на лака за нокти


1. Безцветен лак за етикети


 7 неочаквани употреби на лака за нокти

Ако използвате перманентен маркер или флумастер върху гладки повърхности или извън дома, защитете етикетите с пласт безцветен лак. Лакът можете да използвате и в банята, за да предотвратите отлепването на етикетите върху козметичните опаковки и за да намажете дъната на металните шишенца, за да не оставят ръжда върху мивката и фаянса.


2. Запечатване на писма


 7 неочаквани употреби на лака за нокти

Не се опитвайте да залепите пликовете за писма, като ближете лепилото на хартията. Нанесете малко безцветен лак за нокти по ръбовете и затворете, з ада изсъхне лепилото. По този начин можете да оправите вече разпечатано писмо, което сте объркали или сте скъсали.


3. Вдяване на конци в иглата


 7 неочаквани употреби на лака за нокти

Ако сте от хората, на които са им необходими поне пет минути, за да вденете конец в иглата за шиене, този трик ще Ви спести време и нерви. Нанесете малко лак, в какъвто и да е цвят, върху крайчето на конеца или го потопете за секунда в шишенцето с лак. Изчакайте лака да се втвърди и вденете.


4. Защита от разплитане


 7 неочаквани употреби на лака за нокти

Може да сте чували за този трик, в който краищата на въжето или канапа се обгарят, за да се разтопят нишките да се предпазят от разплитане. Лакът за нокти, най-добре прозрачен, върши същата работа, без рисковете от изгаряне или цапане от разтопени парчета. Нанесете малко лак в краищата на връзките за обувки или на въжетата, или ги потопете в опаковката на лака, и изчакайте течността да се втвърди добре.


5. Затягане на разхлабени винтове


 7 неочаквани употреби на лака за нокти

Ако сте завинтвали в един и същи отвор няколко пъти винтове за дърво, вероятно винтовете вече не хващат достатъчно здраво. Извадете металните аксесоари и нанесете върху резбованите части прозрачен лак. Преди течността да е изсъхнала завинтете сглобките и изчакайте лака да стегне, което ще осигури стабилност.


6. Цветен код за предметите

 7 неочаквани употреби на лака за нокти

Използвайте цветни лакове за нокти, за да обозначите предметите от метал, дърво, стъкло, пластмаса. Нанесете цветовете върху част от предметите, например в горната част на ключовете, за да знаете кой ключ за коя врата е. Можете да нанесете цветовете като геометрична форма или буква, за да не се налага да помните кой цвят какво точно означчава.


7. Обозначаване на нивата върху бутилките


 7 неочаквани употреби на лака за нокти

Поставете по една чертичка за всяко ниво върху бутилките за течности, върху кофите или бидоните, за да знаете колко течност има в съдовете. Можете да използвате един цвят лак или няколко разцветки за всяко ниво, а можете да създадете дълги черти за литрите и малки чертички за милилитрите.


Източник: instructables.com







14 декември 2011 09:46 | лак
От: Еми
Аз използвам лак за нокти в подходящия цвят за ремонтиране на малки обрушвания на фаянсовите или теракотните плочки
13 декември 2011 15:00 | още
От: Ina
Допълнение към т. 5 -малки, фини винтчета на очила също стават неотвиваеми след употреба на безцветен лак
13 декември 2011 12:42 | лак
От: Деяна
Когато чорапогащникът започне да се къса някъде, лакирайте около бримката с безцветен лак, за да не се разнищва повече.
13 декември 2011 11:50 | лак за нокти
От: Мария
Използвам безцветния лак за нокти и за предпазване на красивите, но некачествени бижута. Покрити с един слой от безцветния лак се удължава малко повече живота им.
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
лак за нокти, практични съвети, грижа за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg