фирми продукти
представяме
работа
 
Филцови шишарки

Изработете тези забавни шишарки от филц и ги поставете върху коледната маса или ги окачете на дръвчето. Използвайте филцови парчета в два нюанса, за да създадете впечатление, че шишарките са заснежени от преспите. Можете да комбинирате няколко шишарки, за да обособите еко акценти от филц за интериорите на помещенията.

Филцови шишарки


Необходими материали


* шаблон за люспите от пластмаса или картон
* обикновена хартия
* вълнен филц в кафяво, бяло и зелено
* бамбукови шишове
* лепило за текстил
* метална тел

Филцови шишарки


Инструкции:


1. Свалете и оразмерете шаблоните за филцовите парчета. Пуснете ги на принтер и ги изрежете, за да очертаете контурите им върху парче пластмаса или картон. Изрежете с макетен нож и използвайте върху филцовата тъкан, за да изрежете формите от A до E, като използвате и двата цвята. Пробийте отвор в центъра на всяка форма.

2. От един от цветовете на филцовата тъкан изрежете девет малки квадрата с размери 6 х 12 милиметра, за да използвате между парчетата. В центъра на всеки квадрат пробийте отвор.

3. Нанижете парчетата филц от двата нюанса, като ги редувате, на бамбуков шиш. Между тях поставяйте по едно квадратче. Схемата е – две парчета A, две парчета B, две парчета C, две парчета C, две парчета B, две парчета B, две парчета A, две парчета D и две парчета D. На края поставете квадрат.

4. Разположете парчетата така, че да обособите натуралната форма на шишарка – завъртете люспите по двойки спрямо тези под и над тях. Изрежете шиша и залепете две-три парчета E в горната част, сгънати надве.

5. Срежете от филца в тъмнокафяво ивица тъкан с размери 6 х 110 милиметра и я увийте за парче тел. Срежете кръгче с диаметър 25 милиметра и пробийте отвор в центъра на кръгчето. Проврете телта през кръга и залепете двете части за долната широка част на шишарката. Можете да обособите от ивицата тъкан окачалка, за да използвате акцентите на коледното дърво.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
филцови шишарки, лесен проект, коледна украса, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg