фирми продукти
представяме
работа
 
Дядо Коледа от дървени щипки

Използвайте за основа обикновени дървени щипки с издължена форма, за да оформите празнични фигурки на Дядо Коледа, на джуджетата и на Снежанка. Акцентите можете да използвате за коледното дърво или да ги поставите в комплект с разнообразни празнични аксесоари – малки дръвчета, цветни топки, снежни човеци от памук и прочее.

 Дядо Коледа от дървени щипки

Можете да изработите разноцветни фигурки, като допълните дървените щипки с цветна гланцова хартия, с памук и вълна, с филц и цветна тъкан. Можете да проявите своето въображение за акцентите, като оформите брада, шапка, коса, дрехи и аксесоари. Важно е обаче да намерите старомодни дървени щипки, които се състоят от основа с две ‘крачета и топче за захват.


Необходими материали:


* схема на детайлите, можете да използвате дадената по-долу или да ги очертаете сами, в зависимост от това как искате да оформите акцентите
* дървени щипки без пружина
* фин перманентен маркер
* акрилни бои
* винтове с куки
* филц, памук и други тъкани за детайлите
* ножици
* памучни тампончета
* лепило

 Дядо Коледа от дървени щипки


Инструкции:


1. Свалете на компютъра си схемата и я оразмерете. Пуснете я на принтер и изрежете, за да използвате изрезките за макет, с който да очертаете и изрежете парчетата от филца или друга материя.

 Дядо Коледа от дървени щипки

 Дядо Коледа от дървени щипки

2. Нанесете с четка боя в телесен оттенък върху топчето в горната част на щипките и оформете косата. Оцветете долната част на щипките с червено, за да обособите панталоните, а с черно обособете ботушите. Изчакайте боите да изсъхнат.

3. С маркера оформете очите и устата. Изчакайте няколко минутки да изсъхне, за да не го размажете.

4. Завинтете куките в горната част на дървеното топче, за да ги използвате за окачване с канап или ивици ярка тъкан.

5. Използвайте макетите, за да очертаете и изрежете от тъканите парчетата за дрехите и аксесоарите на акцентите. Залепете ги с малко лепило върху основата от боядисана дървесина. Развихрете въображението си, за да изработите акценти от тъкан и от малки парчета памук, например за кок, брада, коса. Можете да залепите върху дрехите малки мъниста или копченца. Изчакайте лепилото да изсъхне добре.

6. Изрежете ръцете от цветен филц и ги залепете върху основата на фигурките, върху дрехите, които сте залепили. Захванете с канап или ивица тъкан, за да окачите върху коледното дърво, или залепете с лепило за дърво върху основа от дървесина, за да използвате върху страничната масичка или празничната трапеза.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
коледна украса, дизайн, празнични фигурки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg