фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен перваз с боя

Ако не искате да харчите излишни средства, за да монтирате ламперия върху стените на дома си, можете да оформите този лесен перваз с боя и шаблон, като използвате два контрастиращи оттенъка за стените в стаите. Височината на перваза зависи от Вашето желание и от това какво е обзавеждането на помещенията.

Лесен перваз с боя


Необходими материали:


* латексови бои в два нюанса, по възможност такива, които са със сходен характер, но създават приятен контраст
* валяци за боядисване
* нивелир
* панери за боядисване
* бояджийско тиксо
* шаблон за шарката по ръба на акцента
* четка за шаблони


Инструкции:


1. Измерете височината, на която искате да оформите перваза и размерите на шаблона по ръбовете на акцентния фриз. За шаблон можете да закупите от магазин или да изберете нещо от интернет, да очертаете на ръка или да използвате мотива, даден в този проект. Съобразете двата нюанса на латексовата боя с вече съществуващата палитра в помещението, в което искате да оформите цветните первази за стените.

2. Нанесете два слоя от по-светлата латексова боя и оставете да изсъхнат, или използвайте вече съществуващата основа на стените. Използвайте нивелир и молив, за да очертаете хоризонтална ивица на желаната височина. Отбележете и височината на избрания шаблон.

Лесен перваз с боя

Лесен перваз с боя

3. Облепете с бояджийско тиксо по ръба на перваза, покрай рамките на вратите и прозорците, и нанесете по-тъмния цвят латексова боя в долната част на стените. Използвайте чист валяк за боядисване и нанесете един или два слоя от боята, в зависимост от това колко наситен оттенък искате да обособите. Оставете боята да изсъхне напълно.

4. Измерете широчината на стените и преценете на какво разстояние искате да създадете акцентите с шаблон. Поставете шаблона, закупен или изрязан от Вас, и го захванете с бояджийско тиксо под ръба на перваза, върху долната част на стените. Нанесете по-светлата латексова боя с четка и оставете да изсъхне, а при необходимост от по-наситен тон, нанесете втори и трети слой, за да покриете тъмната боя отдолу. Оставете боята да позасъхне леко, преди да махнете шаблона.

5. Захванете шаблона на друг сектор от стената, като разпределите акцентите на равни разстояния по ръбовете на первазите. Оставете боята да изсъхне напълно.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
лесен проект, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg