фирми продукти
представяме
работа
 
10 неочаквани употреби на микровълновата печка

Микровълновата фурна може да е много повече от печка, с която приготвяме пуканки и затопляме студената храна от предишната вечер за обяд. Тя може да се използва и за други неща из дома, за да бъде работата ни по-лесна, а домът ни по-чист. Вижте няколко необичайни употреби на микровълновата фурна.


1. За дезинфекция на кухненските гъби


 10 неочаквани употреби на микровълновата печка

Макар кухненските гъбки за миене на съдове и за почистване на масата да трябва да се сменят редовно, можете да използвате микровълновата печка за дезинфекцията им. Накиснете ги в разтвор на бял оцет или лимонов сок във вода за няколко минути. Поставете ги в микровълновата печка на висока степен за минута и я извадете с кухненска ръкавица. Оставете да изстине и изплакнете добре с вода.


2. За омекотяване на кафявата захар

Поставете кафявата захар в керамичен съд с капак за микровълнови печки, добавете няколко капки вода и поставете в микровълновата. Настройте на средна температура и включете за 10-20 секунди.
 

3. За дезинфекция на дъски за рязане


 10 неочаквани употреби на микровълновата печка

Измийте добре кухненските дъски за нарязване на продуктите, особено тези, които сте използвали за сурово месо и риба. Натъркайте ги от двете страни с половин лимон и ги поставете в микровълновата за минутка. Изплакнете и подсушете.


4. За затопляне на лечебни средства

Както използвате микровълновата печка за затопляне на кафето, изстинало от сутринта, така можете да сгреете пакетчетата с гел, които се използват за лечение на главоболие и мигрена. Трябва да сте внимателни и да използвате фурната за съвсем кратко, например 10 секунди, за да не повредите обвивката на пакетите. Не използвайте за пакети, които са обвити с метал или фолио.


5. За втечняване на мед

 10 неочаквани употреби на микровълновата печка

Ако е истински, а не смесен със захар, медът се кристализира с времето и се втвърдява. За да го използвате по-лесно, можете да го втечните в микровълновата, като махнете капачката и го загреете за 30-60 секунди. Не забравяйте обаче, че загряването може да унищожи част от полезните вещества в меда.


6. За втасване на теста


Тестата, омесени с мая, често трябва да стоят на стайна температура поне час, за да се активизира маята. За да съкратите този период можете да поставите тестото в голяма керамична или стъклена купа, за да има пространство да се разраства. Поставете отгоре найлоново фолио или капак, и поставете в задната част на микровълновата чаша с 200 милилитра вода. Поставете програматора на най-ниска температура и включете печката за 3 минути. Оставете тестото във фурната за още 3 минути, затоплете за още 3 минути и оставете  за 6 минути. Тестото трябва да е пригодно за месене и печене.


7. За затопляне на козметика


 10 неочаквани употреби на микровълновата печка

Можете да използвате фурната за затопляне на горещо масло за коса и тяло, като поставите маслото или пакетираните дози в керамичен съд за 10-20 секунди. Можете да затопляте и маските за лице за няколко секунди, като тествате с пръст температурата и разбъркате преди да нанесете на лицето. Ако кола маската се втвърди по време на нанасянето й върху краката, можете да я разтопите до течно състояние в микровълновата фурна.


8. За частична обработка на храната


За да приготвите по-бързо храната за барбекюто, поставете нарязаните зеленчуци за две минутки в микровълновата печка. Преди да ги поставите на грила ги мариновайте и подсушете. Ще е необходимо много по-малко време за печене на грил, ако сте бланширали предварително съставките.


9. За повече лимонов сок

 10 неочаквани употреби на микровълновата печка

За да получите повече сок от цитрусовите плодове, които сте държали в хладилника на студено, не е необходимо да ги поставите на стайна температура за цял час. Поставете ги в микровълновата за 20 секунди, търкаляйте ги за няколко секунди върху твърда повърхност, за да пуснат сока си и ги изцедете.


10. За препиччане на ядки, крутони и кокосови стърготини


Микровълновата печка препича много по-бързо ядките и крутоните от обикновената печка. Поставете ги в чиния и ги загрейте за две-три минути, като разбърквате на всяка минута. Имайте предвид, че продуктите ще продължат да са горещи и да се готвят минута, след като сте ги извадили. Изкачайте да поизстинат и след това използвайте за супи, кремове и кексове.


Източник: realsimple.com







9 декември 2011 22:38 | употреба на микровълновата печка
От: K.Manolova
Ако все още нямате миялна машина, може да сушите измитите чаши за 4-5 минути на 300 градуса. Резултатът е блестящи чаши без петна от вода и досадно бърсане с кърпа.
8 декември 2011 00:06 | ЗА СТРАХ
От: 123
ВРЕДНИ СА И ХРАНАТА Е С ГАДЕН ВКУС, НО ИНАЧЕ ВСИЧКО В МИКРОВЪЛНОВАТА СТАВА ПО-БЪРЗО.
5 декември 2011 12:46 | страх
От: ганчо
Вчера прочетох такива неща за микровълновите печки чи ми се изправи косата.Нека някой по компетентен обясни безопасни ли са храните загряти с микровълни.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
микровълнова печка, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg