фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация на евтината изтривалка

За да не харчите средства за скъпи изтривалки, купете обикновена и я трансформирайте в ефектен акцент за входа на своя дом. За целта можете да използвате самозалепваща се хартия и спрей боя в желаните разцветки. Шарката може да се оформи по Ваше усмотрение, а за основа е добре да използвате едноцветна изтривалка без шарки.

Трансформация на евтината изтривалка

Можете да изберете цвят от палитрата на интериора или екстериора, както и да съчетаете няколко цвята за по-ярка палитра. Вместо някаква шарка можете да боядисате основата с надпис ‘Добре дошли’. Ако използвате няколко разцветки боя ги оформете на пластове, като нанасяте всяка разцветка отделно, за да не се смесят по време на нанасянето на спрея. Шарките можете да принтирате или да очертаете на ръка върху самозалепваща се хартия, за да оформите шаблон.

Трансформация на евтината изтривалка


Необходими материали:


* едноцветна изтривалка в неутрален тон
* линия
* макетен нож
* контактна самозалепваща се хартия
* спрей боя
* молив


Инструкции:


1. Ако изтривалката е твърде голяма, очертайте и изрежете. Проектът е изработен с изтривалка с размери 45 и 75 сантиметра.

Трансформация на евтината изтривалка


2. Развийте ролката с контактна самозалепваща се хартия върху работната маса, измерете и изрежете парче с размерите на изтривалката. Добавете по сантиметър от всички страни.

Трансформация на евтината изтривалка


3. Използвайте молив, за да изрисувате желаните мотиви или принтирайте акцентите на няколко листа и пречертайте върху контактната самозалепваща се хартия. Ако разполагате с проектор, можете да го използвате, за да копирате мотивите върху листа.

Трансформация на евтината изтривалка


4. Минете линиите на молива с маркер. Можете да номерирате частите на шаблона, за да можете да го окомплектовате след изрязването.

Трансформация на евтината изтривалка


5. Използвайте макетен нож, за да изрежете мотивите, очертани с молив и маркер. Секторите, които изрежете, ще бъдат обагрени с боята, а другите ще останат в оригиналната разцветка на основата на изтривалката. Не се стремете да оформяте прецизно линиите, освен ако не използвате геометрични форми или букви.

Трансформация на евтината изтривалка

Ако шаблонът е твърде голям, можете да го разпределите на парчета, които да залепите върху основата едно по едно. Внимавайте как окомплектовате парчетата, за да не ги разбъркате.

Трансформация на евтината изтривалка


6. Залепете контактната самозалепваща се хартия или парчетата от нея върху повърхността на изтривалката. Ако лепилото на хартията не е достатъчно, за да я задържи върху грубата повърхност, можете да добавите малко спрей лепило.

Трансформация на евтината изтривалка


7. Разтръскайте добре боята и напръскайте върху изтривалката, като я държите на 30-40 сантиметра над нея. Обособете равномерен слой боя, като се стремите да я нанасяте така, че боята да не попада под хартията. Изчакайте боята да позасъхне и напръскайте още малко на тънък слой. Оставете да позасъхне за 4-6 минутки и отлепете хартията. Оставете да изсъхне за няколко часа. Можете да използвате изтривалката вътре в дома си или навън в двора, пред входната врата или на терасата. Ако искате да оформите по-устойчив ефект, напръскайте със спрей лак.

Трансформация на евтината изтривалка

Трансформация на евтината изтривалка


Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
трансформация на изтривалка, лесен проект, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg