фирми продукти
представяме
работа
 
6 дизайна с ефект хамелеон

Ефектът хамелеон може да се опише като комбинация от детайли в дизайна, които са с еднакви мотиви и нюанси, така че те се сливат. Това може да включва тапетите, пердетата, тапицерията, аксесоарите, акцентите. Обикновено този ефект се постига с употреба на текстил за няколко от детайлите в стаята. Вижте няколко ефектни примера.


1. Оранжева стая

6 дизайна с ефект хамелеон

Върху оранжевата основа на текстила са щамповани повтарящи се мотиви в бяло и сиво, които се редуват шахматно. Неутралните щампи позволяват тъканта да се използва из цялото помещение, без да се създаде усещане за кич и претрупаност. Силен акцент за интериора са стените, комбинирани с тапицерията на дивана и тъканта на пердетата. Настилката нарочно е оставена непокрита, за да не отнема фокусната точка от ефекта хамелеон, а обзавеждането е семпло и непретенциозно.


2. Люлякова стая

6 дизайна с ефект хамелеон

Наситената основа на тапетите се комбинира страхотно с белите и сиви оттенъци на мотивите върху тях. Текстилът е използван и върху тапицерията на стола без странични облегалки, който е с класическа конструкция. Настилката е от дървесина, чиито тон позволява на другите елементи да изпъкнат.


3. Червена стая

6 дизайна с ефект хамелеон

Така наречените шарки тоале са невероятни във всякакви тонове, като основата обикновено е в бяло, бежово или мек кремав нюанс. Освен върху стените под формата на тапети, мотивите са употребени върху завесите и тапицерията на столовете с класиччески дизайн. Елементите са комбинирани така, че да се създаде усещане за цялостност, а наситените червени тонове са балансирани от бялото.


4. Сива стая


6 дизайна с ефект хамелеон

Трапезарията е семпла и неутрална заради тапетите върху стените, чиито приглушени оттенъци на бяло и кафяво образуват изискан акцент. Стенните акценти са комбинирани с текстила на покривката за хранене, щампована със същите мотиви, но в по-големи мащаби.


5. Синя стая


6 дизайна с ефект хамелеон

Вероятно асоциирате бяло-сините щампи тоале с китайските порцеланови съдове, но тези акценти са страхотни в интериорите. Тапицираните горна и долна дъска на леглото в стаята координират със стените, а дългите до пода пердета създават хармоничен интериор в помещението. Меките тонове са комбинирани с дървесните оттенъци на настилката.


6. Стая в синьо и кафяво

6 дизайна с ефект хамелеон

Синьото и кафявото са модерен тандем за интериорите, особено ако се подберат внимателно тоновете. Комбинирани с дървесни оттенъци и щрихи в бяло, акцентите създават настроение, уют и изтънченост в стаите. На кафявия фон се създава хармоничен акцент от сините щампи, които стоят страхотно върху стените, фотьойла без странични облегалки и пердетата.

6 дизайна с ефект хамелеон

Макар и не толкова очевидно, в интериора могат да се комбинират цветни щамповани тапети с дюс текстил върху тапицерията на дивана. Комбинацията по багри и мотиви може да се претвори чрез няколко декоративни възглавници.


Източник: furnishism.com







30 март 2012 10:02 | отговор
От: comfort.bg
Здравейте, статията не е с рекламна, а с информационна цел. Ако се интересувате от повече подробности, вижте сайта, даден като източник. Не е сигурно дали продуктите се предлагат на нашия пазар.
28 март 2012 12:30 | Господинова
От: Димка
къде могат да се закупят подобни материали?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
дизайн, интериор, декорация, ефект хамелеон

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg