фирми продукти
представяме
работа
 
Въртящ се рафт за гаража

Този въртящ се рафт с монтирани върху него три повърхности за бурканчета, позволява да съхранявате дребни вещи на практична височина, за да спестите от пространството в гаража. Можете да го използвате и за кухнята, за съхранение на подправките. За изработването на рафта са Ви необходими само дървени летви, винтове и няколко стъклени буркана с капачки с винтове.

Въртящ се рафт за гаража

В бурканчетата можете да съхранявате болтчета, винтчета и дребни метални части, можете да поставите рафта в кухнята, за да съхранявате сухи продукти или подправки, или в домашния офис, за да съхранявате кламери, химикалки, консумативи за изработка на ефектни акценти. Размерът на бурканите зависи от това какво искате да съхранявате в тях. Ако искате рафтът да се завърта, осигурете достатъчно пространство в задната част на аксесоара или монтирайте буркани само върху две от повърхностите.


Необходими материали:

Въртящ се рафт за гаража

Въртящ се рафт за гаража

* дървени летви 2х4
* трион
* стъклени буркани
* винтове за дървесина
* отвертка
* метални шайби
* шперплат или ПДЧ


Стъпка 1

Въртящ се рафт за гаража

Въртящ се рафт за гаража

Рафтът се състои от две странични повърхности, които се монтират върху стените и въртяща се основа с три или четири страни, монтирана подвижно върху двата странични детайла. Броят на бурканите върху всяка страна на основата зависи от размерите им и може да се използва по Ваше усмотрение, но трябва да оставите достатъчно пространство между капачките за завъртане на стъклените части при отваряне и затваряне на съдовете. Изрежете огледално двете странични повърхности от шперплат или ПДЧ, като използвате за ориентир изображенията в проекта, за да очертаете и отрежете повърхностите.


Стъпка 2

Въртящ се рафт за гаража

Въртящ се рафт за гаража

Горната част на повърхностите трябва да е достатъчно голяма, за да може монтираната ос от дървени дъски да се завърта около оста си. Уверете се, че монтираните бурканчета няма да пречат на въртенето. Двете дъски за оста на основата трябва да са малко по-къси от дължината на аксесоара, за да можете да поставите няколко метални шайби между тях и страничните повърхности. Залепете ги една върху друга с лепило за дърво. Захванете с винтове за дърво капачките, като ги разпределите на желаното разстояние една от друга. При монтажа използвайте за оста два дълги винта и поставете по една шайба от външната страна на страничните плоскости, за да не се забива главата на винтовете в дървесината.


Стъпка 3

Въртящ се рафт за гаража

Въртящ се рафт за гаража


Изработете основата за рафта от дървени дъски – по една в двата края на подпорите, за да ги използвате за монтиране върху стената на гаража или кухнята. Използвайте винтове за дърво, по два за всяка дъска, за всяка от двете страни.


Стъпка 4


Въртящ се рафт за гаража

Монтирайте аксесоара върху стената, за предпочитане нависоко. Вместо два дълги винта можете да използвате дълга метална пръчка, която да преминава между двете дъски на основата, като оформите жлебове в тях преди да ги залепите. Ако страничните части са достатъчно твърди, те ще задържат въртящата се около оста си част на рафта. Необходимо е да можете да достигате съдовете, които са в долната част на въртящата се основа от две дъски.


Стъпка 5


Въртящ се рафт за гаража

Завинтете бурканчетата за капачките в долната част на въртящата се основа. Завъртете, така че пълните съдове да застанат успоредно на пода и затворете бурканите с капачките, които са в долната част на основата. Завъртете отново. Ако искате да извадите нещо, което съхранявате в горната част, завъртете рафта, за да застане бурканчето в перпендикуляр и отворете.


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
въртящ се рафт, рафт за гаража, лесен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg