фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни стени със сюнгер

Ако не искате да използвате тапети, но желаете да избегнете еднообразните боядисани стени, вижте този лесен проект. За проекта са Ви необходими само гъба сюнгер, боя и цветен гланц. Стените могат да се оформят във всякакви тонове и да се комбинират сходни или контрастни оттенъци.

 Цветни стени със сюнгер

Визуалният ефект на цветните стени, оформени с гъбка, имитира триизмерност и релеф, без да се налага напластяване на боята или употреба на релефна мазилка. Работете на малки сектори и разнообразявайте текстурите на шарката, за да обособите по-натурален ефект.


Необходими материали:


 Цветни стени със сюнгер

* два тона латекс
* цветен гланц на латексна основа
* валяк за боядисване
* широко бояджийско тиксо
* две кофи за боите
* картонени чинии
* сюнгер или изкуствена гъба с перфорация
* стари вестници и картон
* четка за боядисване


Инструкции:


Ако не сте сигурни в способностите си, тествайте предварително техниката върху картон. Нанесете с валяка боята за основата върху всички стени, които ще обработвате. Оставете боята да изсъхне и нанесете още един слой. С бояджийско тиксо обособете секторите покрай вратите и прозорците, по таваните и первазите. В кофа смесете една част от втората боя с четири части гланц. Втората кофа напълнете с вода. При обработката на стените основата ще се вижда частично, затова трябва да изберете цветове, които координират добре.


1. Излейте част от цветната смес в картонена чиния.

 Цветни стени със сюнгер


2. Навлажнете сюнгер във водата и го изцедете. Потопете го леко в сместа и абсорбирайте излишъка от боя върху вестник. Нанесете сместа с потупващи движения върху сектор на стената, като леко завъртате гъбата. Не се стремете да оформяте симетричен ефект, тъй като целта е да се създаде натурална визия на техниката. Интензивността на текстурата зависи от Вашата преценка. Движете се отгоре в посока на пода.

 Цветни стени със сюнгер


3. Работете върху сектори с размери 1 х 1 метър, като от време на време потапяте гъбата в сместа от боя и гланц с латексова основа. Оставете част от основната боя да прозира през текстурата на втората боя.

 Цветни стени със сюнгер


4. Ако гъбата се напои с твърде много боя, изплакнете я в кофата с вода и изцедете излишъка. Потопете в сместа и продължете с обработката на стените.

 Цветни стени със сюнгер


5. След завършването на сектора измийте гъбата и изцедете. Обработете текстурата на сместа, за да създадете полупрозрачност. Измийте и продължете с обработката на стените. За да обособите текстурата оставете част от боята в оригинална наситеност, а в някои части оставете основната боя да прозира.

 Цветни стени със сюнгер


6. След като завършите изцяло сектора, продължете по стените, като нанасяте сместа, измивате гъбата и обработвате. Оставете боите да изсъхнат добре за поне няколко часа.

 Цветни стени със сюнгер


Разновидности на техниката със сюнгер:


Синьо


 Цветни стени със сюнгер

Основата на стените е боядисана в светло синьо, а втората боя е в наситено, но не твърде ярко синьо.


Розово

 Цветни стени със сюнгер

Основата на стените е боядисана в приглушен бонбонен тон, а втората боя е в наситен червен нюанс с оттенък на бордо.


Жълто

 Цветни стени със сюнгер

Основата на стените е боядисана в бананово, а втората боя е в оранжево с цвят на тиква и подтон охра.


Зелено


 Цветни стени със сюнгер

Основата на стените е боядисана в пастелно зелено със сивкави подтонове, а втората боя е в тревисто зелено.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, декорация, дизайн, креативен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg