фирми продукти
представяме
работа
 
Винтидж рамка за картини от... стар колан

Ако се чудите какво да правите старите кожени колани, които вече не използвате, ето как можете да ги трансформирате в нестандартни рамки за картините в интериорите. Рамките са особено подходящи за стари черно-бели снимки или старинни картини.

 Винтидж рамка за картини от... стар колан

Ограничение в проекта е дължината на коланите, тъй като е малко вероятно да можете да създадете рамки с големи размери, като нарежете на четири части основата за рамките. Проектът е много лесен за изпълнение, а за изработката на рамките са Ви необходими подръчни материали и малко въображение.


Необходими материали:

* стари кожени колани - от изкуствена или естествена кожа
* дървесина – плоскост за основа и четири летви със скосени под ъгъл 45 градуса краища за страничните елементи
* парче плексиглас
* лепило
* трион
* макетен нож
* линия
* шило
* игла и конец

 
Инструкции:


1. Започнете с определяне на размерите на основата. Сметнете широчината на коланите в общите параметри на рамките. Показаната снимка е с размери 8.5 х 12 сантиметра, като вътрешният ръб на колана е срязан с 0.6-0.8 сантиметра по-малък от тези параметри. Така част от периферията на картината се задържа от горната част на рамката.

 Винтидж рамка за картини от... стар колан

2. Срежете парчетата за рамката от коланите, като изрежете две дълги парчета за горния и долния ръб, и две къси парчета за страничните ръбове. Добавете широчината на коланите в общите размери на основата и изрежете дървената основа спрямо тези показатели. Срежете и три дървени парчета с дебелина 0.8-1 сантиметър, за да оформите страничните кантове, върху които ще залепите кожените елементи. Оставете горната част на основата празна, за да можете да вмъквате снимките през отвора. Залепете кантовете върху основата и изчакайте лепилото да стегне.

 Винтидж рамка за картини от... стар колан

3. Залепете кожените елементи върху дървесината и изчакайте лепилото да стегне. През отвора можете да вмъкнете парчето плексиглас, което да предпази снимката от повреждане. Поставете и снимката, а ако не стои изправена, можете да поставите малко памук в задната й част.

 Винтидж рамка за картини от... стар колан

 Винтидж рамка за картини от... стар колан

4. Монтирайте върху основата метална окачалка и поставете върху стените.

 Винтидж рамка за картини от... стар колан


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
винтидж рамка, декорация, креативен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg