фирми продукти
представяме
работа
 
Аксесоари за сукулентни растения за дома

Ако обичате растенията и искате да включите повече зеленина в дома си, използвайте тези идеи, за да изработите от стари тухли функционални поставки за сукулентни растения. Те са лесни са отглеждане, тъй като изискват малко вода и са много издръжливи на всякакви климатични условия. Освен това можете да избирате от разнообразни разновидности, които изглеждат ефектно и спретнато.

Аксесоари за сукулентни растения за дома

Идеята е за изработка на натурални и лесни за поддържане аксесоари със сукуленти, а основата е от обикновени тухли или парчета дървесина. Можете да ги комбинирате по няколко или да ги използвате поединично в дома, в градината или на терасата.


Необходими материали:


* стари използвани тухли или дървени блокове
* сукуленти
* С-образна скоба
* зидарско длето
* чук
* спрей бутилка
* дрелка
* карбиден инструмент за изрязване
* предпазни аксесоари

Аксесоари за сукулентни растения за дома


Инструкции:


1. Работете в добре проветриво помещение и постелете с вестници. Използвайте скобата, за да захванете тухлата стабилно, за да можете да я обработите. Отбележете центъра на тухлата и напръскайте със спрей бутилката, пълна с вода. Трябва да намокряте с вода тухлата редовно, поне докато пробивате отворите за поставяне на сукулентите, тъй като инструментът нагрява повърхността. Започне ли да мирише на изгоряло, напръскайте обилно с вода.


2. Поставете предпазни очила и ръкавици. Отбележете центъра на всяка от двете половини на тухлата, за да знаете как да оформите отворите. В зависимост от размерите на основата и размерите на накрайника, можете да пробиете два или три отвора, в които да поставите растенията.


3. Ако не можете да работите с инструмента за пробиване или не разполагате с такъв в дома си, поръчайте на познат или на майстор да пробие отворите в тухлените основи. Ако можете да пробивате, наместете накрайника на инструмента в едната половина на основата и бавно започнете пробиването, като редовно намокряте. Оформете отворите с желаната дълбочина.


4. Изтръскайте остатъците от отворите, но не твърде силно, за да не счупите тухлата. Напръскайте с вода.


5. Изчистете дъното на отворите от неравности с длетото и изтръскайте остатъците. Ако те не са достатъчно големи за растенията, пробийте повече, изчистете и намокрете, а длетото използвайте за неравностите.


6. Процедурата с втората дупка е със същата последователност. Можете да направите отворите с еднаква или с различна височина, за да поставите в тях растенията или някакви аксесоари с декоративен ефект. Не забравяйте да използвате редовно спрея с вода.


7. Изчистете отворите с парцал. В тях можете да поставите сукулентите с малко почвена смес за кореновата система, а поливането се извършва посредством спрей бутилка. Можете да комбинирате сукуленти с чаени декоративни свещи, с речни камъчета, пясък или LED лампи. Можете да използвате и парчета мъх или кактуси.


Източник: readymade.com







Няма коментари


ключови думи
екстериор, идеи за градината, поставки за растения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg