фирми продукти
представяме
работа
 
8 странни места за живеене

Противно на всякакви стандарти за удобство, някои хора предпочитат да живеят на места, които обществото би нарекло нестандартни и неудобни. Тези къщи са странни, но са чудесно изживяване за търсачите на силни усещания.


1. Къща билборд

8 странни места за живеене

Използваните поставки за билбордове са използвани като къщи, които могат да бъдат монтирани в града, сред природата и дори на брега на морето. Горната част на поставката побира само едно помещение, което може да се използва за спалня. Долната част на основата е оформена с прозорци и врата, а горната е облицована с дървесина. В предната част на поставките за билборд са оформени не много широки тераси, но от тях се разкриват чудесни гледки навън. Монтираните метални стълби са захванати върху металната основа на конструкцията, за да могат хората да се изкачат до помещението.


2. Подвижна еко къща на крачета


8 странни места за живеене

Малката подвижна къща е с формата на шестоъгълник, с частична повърхност по средата, която отделя две части на вътрешността – горна и долна. Модулната сграда може да се използва навсякъде, тъй като не заема много пространство. Тя стои на шест поставки, издигната на височина около метър над земята. Еко сградата използва за енергия соларна система и малки вятърни мелници, които захранват конструкцията, както и система за дъждовна вода, която се загрява чрез енергията на слънцето.


3. Къща под тревата


8 странни места за живеене

Вероятно тази къща Ви се струва негостоприемна, но собствениците й са я превърнали в собствен оазис за живеене. Едноетажната сграда, издигната на подпорни греди, се слива с околностите – хълмист регион до морето, на северното крайбрежие на Испания. Покривът на сградата се състои от затревени повърхности, а остъклените стени на къщата разкриват зашеметяващи гледки във всички посоки.


4. Къща над реката

8 странни места за живеене

Архитектът Макс Притчърд създава тази сграда за авантюристи, създадена върху основа на мост над река. Страхотната среда, в която е построена къщата, създава усещане за сливане с природата. Металните подпори са основа за стоманената конструкция с бетонен под. Покривът е изграден от тръби за напояване на растения, а огромните прозорци заемат почти изцяло дългите стени на къщата.


5. Къща самолет

8 странни места за живеене

8 странни места за живеене

8 странни места за живеене

Ако къща над реката не Ви се струва достатъчно авантюристично, може би ще се заинтересувате от тази къща във формата на самолет. Тя е разположена на хълм над океана в Коста Рика и е част от хотел Коста Верде недалеч от Кепос. Тя е напълно обзаведена и разполага дори с просторна веранда от едната си страна. Сградата със странна форма разполага с две спални и наподобява самолет Боинг. Основата му е от истински самолет, а луксозното обзавеждане гарантира удобство на гостите на къщата.


6. Къща наобратно


8 странни места за живеене

Klaudiusz Golos и Sebastion Mikuciuk създават тази къща наобратно за изложение в Trassenheide, Германия. В нея дори обзавеждането е монтирано върху пода, който всъщност е таван. Мебелировката виси от тавана-под, захваната с винтове за конструкцията. В къщата не може да се живее, но пък е страхотна атракция за туристите, забила покрив в земята, сякаш е паднала незнайно откъде.


7. Къща на височина 2575 метра


8 странни места за живеене

От 1983 година Rifugio Nuvolau е чудесна възможност за авантюристите да се отдалечат от големия град и да отседнат в хижата на път за планинските върхове. Сградата е построена в планинския регион в Италия, Доломити, на височина 2575 метра. В хижата има всичко необходимо за туристите, които искат да отдъхнат преди да се отправят нагоре.


8. Къща в лодка на брега


8 странни места за живеене

Къщата с формата на лодка се намира на остров Бас езерото Ери в Охайо, в залива Пут-Ин, и е построена от Хенри Форд. През 1986 година, вече на 50 години, конструкцията е трябвало да бъде предадена за скраб, но новите й собственици решават да създадат от нея основа за дом на брега. В предната част на структурата са обособени трапезария и помещение за отмора, спалните и коридор.


Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, архитектура, странни къщи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg