фирми продукти
представяме
работа
 
Интериорен оазис в пустинята

За интериорните дизайнери името Майкъл Тейлър е асоциация с професионализъм и креативност. Дизайнерът отдавна не е сред живите, но и до днес неговата работа е пример за онези, които искат да се развиват в тази сфера. Според неговите почитатели той създава цял един нов език чрез своите творби. Дизайнерът предпочитал да работи с меки оттенъци, чрез които да капсулира светлината и да я използва за оформянето на интериорите. Тейлър използвал белия цвят като основа за други тонове, но така, че да не предозира цветовете в помещенията. Като пример за негова творба почитателите му дават тази резиденция, изградена до голф игрище в Палм Спрингс. В нея дизайнерът употребява светлина, цвят, мащаби и натурални материали, за да оформи вибрираща и пълна с характер творба.

 Интериорен оазис в пустинята


* Сградата е изградена като ранчо, а помещенията в нея са обособени чрез стени. Тейлър събаря някои от тях, за да осигури свободно движение на натуралната светлина из интериорите. Чрез тази творба дизайнерът превъплъщава своята любов по отношение на светлината, на пастелните оттенъци и на естествените материали, използвани в обзавеждането. Таваните са повдигнати, за да се разшири пространството, а допълнителната светлина подчертава мекотата на тоновете. Стените от травертин унифицират секторите на всекидневната стая и помещението за хранене, а покривните прозорци осигуряват светлина и в центъра на огромното помещение, обособено на сектори. Редиците със зеленина са своеобразен ажурен параван, който заменя стените.

 Интериорен оазис в пустинята


* Своеобразен подпис на дизайнера е използването на разнообразни материали и пропорции, което създава визуален интерес в стаите. Според неговата философия контрастите са част от вълнуващата страна на живота. Кътът за сядане е обособен чрез ‘стени’ от зеленина, през която преминава светлината. Кремавите и кафяви оттенъци обособяват пространството и са приятна отмора за очите.

 Интериорен оазис в пустинята


* Неутралните тонове в стаята за четене са доминантен акцент в интериора. Фокусна точка е голямата почти колкото стената картина на Morris Louis. Травертиновите маси и бежовите кресла са малкото обзавеждане в тази не много просторна стая, но за да не е тя твърде тясна, едната й стена е заменена с перфорирани повърхности от дървесина, които пускат светлина отвън.

 Интериорен оазис в пустинята


* Спалнята е обзаведена с ярки мотиви в свежи тонове на червено, жълто, розово, синьо и зелено върху бяла основа. На прозорците от вътрешната страна са монтирани дървени повърхности с перфорация, които осигуряват светлина, но и уединение в спалнята. Стените са боядисани в светло бежово, което подчертава яркия характер на материите.

 Интериорен оазис в пустинята


* Тейлър е използвал травертин и в екстериора. Просторната тераса води до басейн, заобиколен от високи палми и зеленина, на фона на невероятните планински склонове сред горещините на пустинята Сонора в долината Коачела.

 Интериорен оазис в пустинята


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, меки оттенъци

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg