фирми продукти
представяме
работа
 
Геометрична прецизност в Бел Еър

Геометрията вероятно е една от най-ярките асоциации, които могат да се направят с кариерата на легендарния 83-годишен коафьор Видал Сасун, който връща на мода карето през 60те години на 20ти век. Фризьорът живее в лосанжелиския квартал Бел Еър с четвъртата си съпруга Рони. Къщата е с огромен двор и разкрива гледки на Тихия океан, пустинята и планините Сан Габриел, тъй като е разположена на живописен хълм над града. Сасун твърди, че за него архитектите са основно вдъхновение, а геометричните форми му се струват най-подходящи за прическите, в зависимост от формата на лицата. Легендата в грижата за косата е израснал в Лондон като сираче и това е една от причините да се бори толкова амбициозно за своето развитие в мечтаната професия.

Геометрична прецизност в Бел Еър

* Собствениците реновират къщата, наречена Singleton House, на името на известен индустриалец, построена през 1959 година от Ричард Нютра. Сградата е с площ 350 кв.м., разположена е на хълм над Милхоланд Драйв и по времето, по което Сасун закупува имота, тя е необитаема. В къщата той вижда чудесни основи, но много работа – в сградата нямало система за климатизация, само огромни прозорци, които се отварят, за да се проветрява въздухът; а спалните били мрачни и тесни за съвременния вкус. Когато го купува, Сасун трансформира изцяло дома си в модерна къща с много чар.

Геометрична прецизност в Бел Еър

* Плувният басейн на откритата тераса е обзаведен с тикови шезлонги от дизайнера Тимъти Мойнихън, които са създадени по модел на френския модернист Шарлот Периан през 1942 година. В градината са добавени няколко скулптурно разположени камъни, поставени от японския скулптор Исаму Ногучи още по време на строежа на сградата. Собствениците заменят повредения покрив на къщата и изливат нови настилки от композитен материал терацо. Те премахват няколко стени, за да направят сградата по-просторна и светла, и добавят голяма спалня.

Геометрична прецизност в Бел Еър

* Кухнята е обзаведена семпло, а използваните тонове са бяло, бежово, охра и абаносово. Масата за хранене е в комплект със столовете с форма на лалета, дело на Knoll. Горните кухненски шкафове са вградени в стените, а семплото килимче обособява зоната за хранене.

Геометрична прецизност в Бел Еър

* В компактния вътрешен двор е разположена скулптура на Аниш Капур, наречена Turning the World Upside Down и оформена от стъкло. Семплото обзавеждане се състои от два шезлонга на Уили Гул, а огромното дърво осигурява сянка в горещите дни.

Геометрична прецизност в Бел Еър

* Всекидневната е създадена спрямо законите на модерната класика. Ниската масичка за кафе от дървесина, креслата, канапето и лежанката пред камината са модерни и все пак ненатрапчиви елементи от обзавеждането на помещението. Интериорите са изградени в сътрудничество с приятел на Сасун, декораторът Мартин Лорънс-Бийар, който избира елементите и тъканите. Някои от мебелите са създадени в средата на 20ти век в Италия и Франция.

Геометрична прецизност в Бел Еър

* Спалнята не е твърде голяма, но откритите прозорци създават усещане за простор и много светлина в интериора. Тя е помещение с излаз към огромния двор с басейн, което позволява на собствениците да разполагат с гледка към океана.

Геометрична прецизност в Бел Еър

* Изградената от композитен материал терацо вана е по модел на Рони. Тя е разположена в основната баня на сградата, която разполага с огромни прозорци и чудесна гледка на планините Сан Габриел.

Геометрична прецизност в Бел Еър


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, архитектура, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg