фирми продукти
представяме
работа
 
9 необичайни употреби на сешоара

Обикновеният сешоар, който може да се намери почти във всеки дом, е чудесно приспособление за разнообразие от дейности у дома. Вижте няколко необичайни употреби на сешоара.


1. Премахнете упорити стикери


 9 необичайни употреби на сешоара



Вероятно Ви се е налагало да изкарате часове в опити да отлепите стикери на няколко години от повърхностите на масата, на стените в банята или на огледалото. Не е необходимо да ги премахвате с часове – нагрейте стикерите с висока температура на уреда и изчакайте малко лепилото да се размекне. Изчегъркайте крайчето на стикера и отлепете. Ако лепилото е твърде здраво, нагрейте повърхностите още малко.


2. Изсушете запотени огледала


 9 необичайни употреби на сешоара

Вероятно често Ви се налага да търкате запотеното огледало от кондензиралата пара, докато си взимате душ и искате да се избръснете или гримирате. За да не се налага да държите нон стоп кърпа за забърсване на водата, използвайте уреда, за да изпарите парата от огледалото. Не забравяйте да избърсвате ръцете си добре, за да не създавате рискове от инциденти при допира на сешоара с вода.


3. Създайте професионални вкусотии

 9 необичайни употреби на сешоара

За да създадете глазура с професионална визия използвайте сешоар на ниска степен на загряване на издухвания въздух. Минете със струята над кексовете или тортите с глазура, за да им придадете по-изкусителен вид.


4. Изсушете прането


 9 необичайни употреби на сешоара

Ако Ви се налага да излезете набързо, а дрехите Ви все още не са напълно изсъхнали, прострете ги някъде и ги издухайте с горещ сешоар. Този трик премахва мокри петна от дрехите, особено ажурни материи, например чорапогащници. Ако намокрите дрехите си и искате да премахнете петната, първо свалете дрехата, за да не се изгорите със сешоара.


5. Премахнете домашна прах

 9 необичайни употреби на сешоара

Използвайте мощна струя на сешоара, най-добре не много гореща, за да премахнете остатъците от прах по аксесоарите у дома и по тесните сектори на шкафовете. Всякакви предмети с неправилна форма могат да се поддържат в изрядна чистота, ако ги издухвате редовно със сешоара. Ако мръсотията е много, редувайте струята на сешоар с употреба на прахосмукачка, която ще обере наслояванията от домашна прах.


6. Изчистете рисунките с пастел върху стените

 9 необичайни употреби на сешоара

Горещият сешоар може да разтопи твърдите цветни пастели и да ги отстрани от стените. Ако малчуганите са използвали уменията си върху стените у дома, нагрейте секторите с пастели с горещ сешоар за няколко секунди и избършете рисунките с кърпа, напоена с малко разтвор на течен сапун или спирт. Вероятно веднага ще се сетите как уредът може да се използва за разтопяване на засъхналия парафин от домакинските свещи, които сте използвали при изгасване на тока. Разтопеният парафин се остъргва много лесно, макар някои хора да предпочитат да го обработят с кубчета лед, за да остържат втвърдените частички.


7. Подсушете мокри обувки

 9 необичайни употреби на сешоара

Използвайте горещ сешоар, за да изсушите обувките си, намокрени от дъждовете или снеговете. Пуснете струята на най-висока температура и изсушете проблемните зони на обувките и ботушите. Ако по тях има полепнал сняг, използвайте уреда в банята или над кърпа, която да поеме разтопената вода.


8. Размразете прозорците

 9 необичайни употреби на сешоара

За да премахнете замръзналата вода от прозорците, ако сте ги забравили отворени през студените дни, нагрейте ги със сешоара. Използвайте горещия уред и за размразяване на свръзките и пантите, за да могат те да работят нормално.


9. Размразете хладилника


 9 необичайни употреби на сешоара

Хладилникът и фризерът трябва да се размразяват за почистване поне 2-3 пъти на година, а размразяването е бавно, особено ако навън не е горещо. За да ускорите процесите използвайте струята на сешоара – изключете хладилника от контакта, оставете го малко да се отпусне и разтопете остатъците от ззамръзналата вода със сешоара.  Избягвайте употребата на остри предмети за отцепване на ледените парчета, за да не нарушите повърхностите. С едната ръка дръжте сешоара, а с другата отцепвайте леда и бършете разтопената от уреда вода. Ако времето е топло, можете да оставите размразяването да се извърши само, а да премахнете само най-упоритите замръзнали слоеве.


Източник: instructables.com







1 декември 2011 13:53 | ползване на сешоар
От: Нели
Ползвала съм сешоар за разпалване на жар и за охлаждане на храна.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
употреби на сешоара, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg