фирми продукти
представяме
работа
 
14 идеи за интериорите с боя - 2

Вижте как можете да освежите интериорите си само с малко боя. Използвайте възможностите на разнообразните техники за боядисване – шаблони, щампи, бояджийско тиксо, за да създадете мотиви с желаните размери и форма. Вижте още няколко идеи за детайлите у дома

 Вижте още: 14 идеи за интериорите с боя – 1




8. Стени на карета

 14 идеи за интериорите с боя - 2

Скучните стени на помещенията могат да се освежат с два тона боя чрез създаването на карета. Ако искате да постигнете силен визуален ефект, изберете оттенъци, които да контрастират, а ако предпочитате ненатрапчивите стени, изберете не твърде различни тонове. Каретата върху стените са чудесен фон, но могат да се превърнат във фокусна точка за интериорите. Нанесете основата с по-светлата боя и оставете боята да изсъхне. Обособете квадратите с тебешир или тиксо и нанесете втората боя, като оформяте редуващи се цветни квадрати. Ако нанасяте боята директно върху стените, като се водите от тебеширените линии, ще си осигурите по-мек ефект, отколкото с тиксо. Отлепете тиксото преди боята да изсъхне напълно и оставете да стегне. Квадратите в интериора са със страна 42 сантиметра, но Вие можете да ги оформите с различни размери.


9. Щампи за визуален интерес

 14 идеи за интериорите с боя - 2

Лесни и бързи за употреба, щампите позволяват на потребителите да създават мотиви, които се повтарят, върху по-големи площи. Изберете мотивите и щампите, закупени от магазина или създадени от Вас, и тествайте щамповането върху парче дървесина. За стените на банята са използвани две щампи и два цвята боя – бяла и охра. Щампите са оформени върху основа от дървесина и с форми от плътен дунапрен или стиропор. В долната част на стените е монтирана бяла релефна ламперия, а цветовете на мотивите координират с нея. Върху стените е нанесена основа с по-светлата боя, а върху нея са щамповани мотивите – ромбове и квадрати с точки. Точките са добавени на ръка.


10. Бамбукова имитация


 14 идеи за интериорите с боя - 2

Бамбуковите мотиви са широко разпространени от 18 век, а и не са много трудни за оформяне. Можете да ги изработите върху стените на банята, като си осигурите уюта на бамбуковата дървесина върху водоустойчива основа. Нанесете върху стените основа от светло бежово и ги оставете да изсъхнат. Оформете върху основата вертикални ивици с тиксо и нанесете по-тъмна боя. Оставете да позасъхне и махнете тиксото. Ивиците може да варират по широчина, за да се създаде натурален ефект на бамбукови стебла. С четка за боядисване оформете с тъмнокафява боя колената на стеблата, като ги разпределите несиметрично.


11. Ярък контраст


 14 идеи за интериорите с боя - 2

Добра идея за подбор на цветовете за стаите е да изберете цветове, които са съседни в цветното колело. Това е трик, който много дизайнери използват в работата си. Имайте предвид, че студените тонове често се комбинират добре с топли тонове, тъй като те ги хармонизират. Страхотна комбинация е тази от тъмнозелено и светложълто. В интериора на банята ламперията и ваната са в зелено, а горната част на стените е боядисана в жълт тон. Ако искате още повече акцент използвайте тиксо, за да обособите и боядисате върху стените двуцветни ивици. За модерните интериори използвайте ярки тонове, а за консервативните – комбинация с неутрални нюанси като сиво и бежово.


12. Шахматен под


 14 идеи за интериорите с боя - 2

Ако искате да обособите стандартна настилка върху вече съществуваща основа, можете да го направите с два контрастиращи оттенъка. Този под на спалня е бил в тъмночервено, но собствениците не го харесвали, затова решили да обособят квадрати в два тона. Трансформацията е извършена само с малко боя. Основата е от светъл тон, който хармонизира на сините стени на стаята и скрива тъмно1ервената настилка. Върху основата са оформени квадрати и е нанесена боя в по-тъмен нюанс. Мекият контраст създава фокусна точка и не се натрапва в стаята.


13. Ламперия на райета

 14 идеи за интериорите с боя - 2

Вместо да се освежи с боя горната част на тези неутрални по тон стени, яркочервеното е нанесено на ивици върху ламперията в долната им част. За обособяване на детайлите – тънки и дебели, са използвани тиксо и четка за боя. Комбинацията бяло – червено създава традиционно празнична атмосфера и оформя фокусна точка в коридора. Нанесете червената боя с четка за боядисване, махнете тиксото и оставете да изсъхне. Ако не разполагате с ламперия върху стените, обособете двете части с дървени фризове.


14. Килим от боя


 14 идеи за интериорите с боя - 2

Визуален трик, който ще Ви спести средства и време, е да оформите ‘килимче’ върху стълбите, като използвате не тъкани, а цветни бои и четка за боядисване. Използвайте тиксо, за да разграничите ивиците на ‘килимчето’, а вътрешността оформете с ромбове и геометрични форми в няколко разцветки. Нанесете боята не само върху горните повърхности на стъпалата, но и по ръбовете.


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за интериори, дизайн, декорация, креативни проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg