фирми продукти
представяме
работа
 
Мрежа за бижута

За да съхранявате бижутата си достъпно и красиво, изработете свой собствен аксесоар, на който да ги окачвате. Поставете аксесоара на стената в спалнята или на шкафа, за да не търсите разпилени по пода обеци и джунджурии. Освен практична, поставката е и красива, особено ако я кантовате с цветни мъниста, полускъпоценни камъчета и дребни акценти, например миди и раковини.

Мрежа за бижута


Формата на аксесоара може да е разнообразна – ромб, кръг, пеперуда. Размерите зависят от това колко бижута искате да съхранявате върху поставката, а акцентите зависят от Вашия вкус.

Мрежа за бижута


Необходими материали:

* метална мрежа
* метална тел
* мъниста и полускъпоценни камъни
* инструмент за рязане на тел
* клещи


Инструкции:


1. Развийте металната мрежа от ролката и използвайте инструмент, за да я срежете с размери и форма, която желаете. Старайте се да режете възможно най-прецизно по ръбовете на квадратчетата на мрежата. Добре е да носите ръкавици, за да не се порежете с мрежата.

Мрежа за бижута


2. Ако мрежата е огъната, изправете я с клещи. Ако искате да поправите ръбовете, можете да ги обработите с пила.

Мрежа за бижута


3. За кантовете по ръба на формата срежете малко тел и я поставете по контурите. Срежете дължина с толеранс 16 сантиметра.

Мрежа за бижута


4. Срежете тел с дължина два пъти повече от рамката. На нея ще нанизвате мънистата. Проврете кантовете по ръбовете на формата, като я нанизвате през квадратчетата на мрежата. Можете да използвате телта с мънистата, за да я увиете през кантовете и основата.

Мрежа за бижута


5. Започнете да поставяте мънистата върху телта, проврете я през квадратче и нанижете друго мънисто. С тази процедура захващате не само мънистата, но и обкантващата тел. Мънистата трябва да се поставят от предната част.

Мрежа за бижута


6. Оформете няколко сантиметра кант, като добавяте мъниста, срежете телта и с клещи завийте края, за да я захванете за основата. Краищата трябва да стоят отзад.

Мрежа за бижута


7. Нанижете още мъниста, като едновременно с това захващате телта за рамката върху основата. Завийте краищата на телта добре и срежете. Оформете изцяло кантовете на металната мрежа.

Мрежа за бижута

Добре е да работите с къси парчета тел, няколко на брой, отколкото с една дълга тел, тъй като нанизването е по-трудно.

Мрежа за бижута


8. Можете да оформите висулки с мъниста, като ги нанижете върху дълга тел. Оформете окачалка за поставяне върху стената и завийте двата края за основата, като захващате и рамката.

Мрежа за бижута

Мрежа за бижута


9. Нарежете телта на парчета от по 5 сантиметра и ги извийте с клещи, за да оформите двойни кукички за окачване на бижута върху поставката. Поставете ги върху мрежата и я окачете върху стената или шкафа.

Мрежа за бижута

Мрежа за бижута

Мрежа за бижута


Източник: craftynest.com







25 януари 2012 23:46 | От къде
От: Хриси
От къде мога да си намеря такава мрежа?
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
мрежа за бижута, декорация, практичен аксесоар, лесен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg