фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни чинии с декупаж и боя

Ако искате да създадете не много скъпи и създадени според по Ваш вкус аксесоари за интериорите, използвайте техниката декупаж и бои в ярки разцветки, за да освежите обикновените стъклени чинии. Аксесоарите можете да използвате като съдове за хранене и като акцент върху стените или кухненските шкафове, като ги поставите на показ. Вдъхновение можете да почерпите отвсякъде – от книги и списания, от картини и изрезки, даже от собственото си въображение. Нанесените от долната страна бои създават впечатлението, че чиниите са от порцелан. Принтовете се залепват под боята, така че те се запазват за много по-дълго време.

Декоративни чинии с декупаж и боя

Можете да създадете аксесоари от чинии във всякакви форми и размери. Ако принтовете са твърде големи, можете да си нарежете на парчета и да ги сглобите като мозайка. Предварително почистете съдовете и ги подсушете. Тъй като горната повърхност не се използва за декорацията, тя може да се използва за сервиране на храна, макар това да не е препоръчително заради трудното почистване. Не поставяйте декоративните чинии в миялна машина, не ги накисвайте, а ги почиствайте на ръка с парцал.


Необходими материали:


* избрани принтове – например показаният по-долу принт на танцьорка, изработен в черно и бяло; можете да изрежете мотиви от книга или списание, да принтирате шарки от интернет или да фотокопирате принтовете
* стъклени чинии
* медиум за декупаж
* акрилна боя в желаните цветове
* акрилен лак
* четка за боя
* дунапренова четка за боя
* макетен нож
* временен маркер

Декоративни чинии с декупаж и боя


Инструкции:


1. Използвайте лазерна фотокопирна машина, за да създадете няколко копия на избрания принт. Предварително ги оразмерете спрямо формата и стойностите на чиниите. Тук са използвани 8 глави на танцуващата девойка, всяка с размер 3.8 сантиметра. Изрежете по контурите мотивите с ножичка за маникюр.

2. Почистете стъклените чинии с препарат, за да отстраните мазнините по повърхностите им. Подсушете ги.

Декоративни чинии с декупаж и боя

3. Очертайте периферията на чинията, като я раделите на осем равни части. Обозначете местата за всеки мотив с маркер. Използвайте малко лепило, за да залепите всеки мотив на мястото му, с лицевата страна нагоре, и притиснете добре с пръсти. Изтрийте очертанията от маркера. Нанесете лепилото върху цялата повърхност на принтовете, особено по ръбовете на хартията.

Декоративни чинии с декупаж и боя

Залепете всички принтове и изчакайте лепилото да изсъхне добре.

Декоративни чинии с декупаж и боя

4. С дунапренова четка за боя нанесете боята в желаната разцветка върху дъното на всяка чиния, както и върху залепените мотиви. Нанесете два тънки слоя боя и изчакайте да изсъхнат добре. Ако искате да добавите два цвята, например с точки, нанесете точките, изчакайте ги да изсъхнат добре и тогава нанесете боя върху цялото дъно.

Декоративни чинии с декупаж и боя

Преди вторият слой боя да е напълно изсъхнал използвайте макетен нож, за да остържете боята по ръбовете на чиниите, преди тя да стегне. Погледнете аксесоарите отгоре, за да проверите дали боята е нанесена навсякъде. Ако има необходимост, използвайте художническа четка, за да запълните грешките.

Декоративни чинии с декупаж и боя

5. С дунапреновата четка нанесете два тънки слоя акрилен лак върху дъното на аксесоарите. Оставете лака да изсъхне за поне денонощие. Преди да използвате чиниите изчакайте 2-3 седмици, за да стегнат боите.

6. Поставете самозалепващи се филцови предпазители на дъното на всяка чиния и ги окачете върху стената. Ето още няколко варианта, които можете да изработите.

Декоративни чинии с декупаж и боя


Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
декоративни чинии, дизайн, аксесоари, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg