фирми продукти
представяме
работа
 
9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Класически или модерен, ненатрапчив или ефектен, дизайнът на столовете в интериорите може да съчетава практичност и детайл. Вижте няколко страхотни модела, които могат да се използват във всеки дом и всяко помещение. Те са чудесни за трапезарията, кухнята или домашния кабинет, до масичката за кафе или като странична масичка.


Offcut, табуретка със семпъл дизайн

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Семплият дизайн и свежият тон на стола създават аксесоар за всеки интериор. Геометричните форми на трите крачета и свръзката им са внимателно обмислени така, че столът да се сглабя без допълнителна употреба на лепило и гвоздеи. Дизайнер е Том Диксън, а размерите на стола са 44 сантиметра височина и 46 сантиметра диаметър.


Dorchester, дървен стол с плетена седалка

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Столът е изработен в стила на френския прованс. Той е изработен от дървесина, използвана за рамката и красиво резбована, и ръчно изплетена седалка. Дизайнът на стола създава усещане за топлина и уют в интериорите. Използваната дървесина е букова, а канапът е от тръстика. Размерите на стола са 47 сантиметра на височина и квадратна седалка със страна 42.5 сантиметра.


Chindi, сгъваем стол с плетена седалка

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Седалката на модела е оформена от парчета цветни тъкани. Сгъваемият стол е с рамка от метал, а всяка седалка е със собствен дизайн, създаден на принципа на индийските тъкани материи, за които се използват остатъчни парчета текстил. Екологичен и семпъл, столът е с размери 48 сантиметра на височина и 38 сантиметра широчина на седалката.


Risom, елегантен стол с плетена седалка

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Произвеждан от 1943 година, столът е дело на дизайнера Jens Risom. По онова време се използват парашутни връзки за плетене на седалките, а съвременните дизайнери използват висококачествен текстил. Скандинавско очарование, семлота и дървена основа се комбинират, за да създадат мебел, подходяща за всякакви помещения. Рамката е от твърда дървесина, а използваният текстил е от памук. И до днес производителят спазва препоръките на автора за изработка на стола. Височината на мебела е 44 сантиметра, широчината му е 42 сантиметра, а дължината му е 38 сантиметра.


Havana, плетена табуретка с цветни мотиви

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Цветна и забавна, табуретката е изработена от метална основа и цветна плетка от пластмаса. Мебелът може да се използва както вътре в дома, така и в двора, терасата или градината. Стабилната основа позволява табуретката да се използва както от деца, така и от възрастни. Височината на мебела е 50 сантиметра, а диаметърът е 35 сантиметра.


Nils, стилен стол на райета

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Калъфката на седалката може да се махне, за да се почисти. Семплата форма на мебела го прави чудесен акцент за всякакви интериори, а неутралните тонове координират с всякакви нюанси в дома. Височината на стола е 47 сантиметра, а седалката му е квадратна, със страна от 33 сантиметра.


La Bohème, ефектен стол с форма на ваза

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Страхотен акцент за дома, столът е оформен като ваза. Той е изработен от цветен поликарбонатен материал, в свежи тонове. Дело на дизайнера Филип Старк, мебелът има не само практична, но и скулптурна функция в интериорите. Височината му е 46 сантиметра, а диаметърът е 33 сантиметра.


Rope Tabouret, ‘въжена’ табуретка с кожена седалка

9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Ръчно изработеният стол-табуретка е оформен от акациева дървесина, като основата е резбована с извивките на дебело въже. Седалката е от кожа, обкантена по периферията. Луксозната мебел има един недостатък – неговата цена, която надминава 1000 долара. Височината на мебела е 50 сантиметра, а седалката е с диаметър 37 сантиметра.


Louis, семпъл стол с френски чар


9 стола, които можете да използвате навсякъде в дома

Столът е създаден спрямо стила на френския крал Луи XVI. Изработен е от дъбова дървесина и е тапициран с белгийски лен. По поръчка могат да се използват всякакви материи и цветове на тапицерията. Семплата форма на мебела е комбинирана с луксозна изработка и голяма издръжливост на използваните материали. Височината на стола е 48 сантиметра, широчината му е 53 сантиметра, а дължината – 38 сантиметра.


Източник: housebeautiful.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, мебели, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg