фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за кухните в котидж стил

Така нареченият котидж стил съчетава неформалния характер на семплото обзавеждане с неутралното излъчване на меките тонове. Котидж кухните комбинират уют и топлина с практично разпределение на елементите, за да се постигне гостоприемно и функционално помещение за семейството.


Котидж релакс

Идеи за кухните в котидж стил

Старинните аксесоари и семпло обзавеждане придават текстурност на котидж помещенията. Винтидж акцентите са чудесно допълнение към интериорите. Състарените повърхности и изкуствено обработена с шкурка боя създават усещане за традиция и уют. В кухнята могат да се съчетаят модерни елементи с традиционно обзавеждане, за да се осигури удобство при работа и същевременно да се редуцира студенината на съвременните интериори. Използват се основно дървесина, естествени материали и керамика, за сметка на метала и пластмасата.


Топлината на дървото

Идеи за кухните в котидж стил

Дървесината е основен материал за котидж кухните и най-често тя е оставена с оригиналните си краски. Връзката с природата е от особена важност за обзавеждането на интериорите в този стил. Смесването на стилове, текстури и тонове е друга характеристика на котидж помещенията.


Свежи аксесоари


Идеи за кухните в котидж стил

Свежата зеленина, цветни аксесоари и неформалните акценти са чудесно допълнение за котидж интериорите. Медните старинни детайли на мивката са комбинирани с бяла текстурна ламперия върху стените, открити рафтове и няколко цветни рустикални чинии на стената. Съчетанието на метал, керамика и дърво е някак си естествено и елегантно.


Ненатрапчива елегантност

Идеи за кухните в котидж стил

Голият паркет в естествени дървесни тонове се комбинира страхотно с белите дървени кухненски шкафове и кухненския остров. Рустикалните табуретки са интересен акцент стаята, а керамичните аксесоари са ненатрапчива фокусна точка в кухнята. Изобилната естествена светлина от прозорците почертава искрящите цветове на интериора.


Семейна стая

Идеи за кухните в котидж стил

Кухнята е не само помещение за хранене, но и събирателна точка за семейството. Затова уютната атмосфера е от особена важност при обзавеждането. Удобната пейка под прозореца, с няколко меки декоративни възглавници в ярки багри, е основа за кътчето за хранене и кафе, обособено в единия край на кухнята.


Отворени рафтове

Идеи за кухните в котидж стил

Една от основните характеристики на котидж кухните са отворените рафтове на кухненските шкафове. Те позволяват да се поставят на видно място красиви цветни аксесоари, добавени за красота или така, че да са на ръка разстояние при необходимост. Рафтовете могат да са с декоративни фризове за акцент.


Прозорци с капаци

Идеи за кухните в котидж стил

Характерни за котидж интериорите са монтираните на прозорците дървени капаци, които изпълняват ролята на щори. Те обикновено се поставят само в долната част, за да осигурят уединение и да позволяват на светлината да влиза в кухнята. Обикновено капаците са боядисани в бяло, за да подхождат на цвета на прозоречните рамки.


Пастелни оттенъци

Идеи за кухните в котидж стил

Пастелните тонове са най-често използваните при обзавеждането на котидж помещенията. Синьо, зелено и жълто, в съчетание с меки оттенъци на бежовото, като контрастите са нещо нехарактерно за интериорите в този стил.


Остъклени шкафове

Идеи за кухните в котидж стил

Частично или изцяло остъклените шкафове, както и откритите рафтове, позволяват да се покажат цветните аксесоари, керамични съдове и свежа зеленина. За онези, които искат да запазят уединение, възможност е употребата на матирано стъкло.


Релефна ламперия

Идеи за кухните в котидж стил

Текстурните ламперии са нещо обикновено за винтидж стиловете като котидж. Те могат да се монтират само в долната част на стените или върху цялата стена. Обикновено ламперията е в мек оттенък на бяло, кремаво или синьо, тъй като заема основна част от интериорите. Белите фризове допълват меките тонове на ламперията и създават приятен контраст.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
котидж стил, кухня, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg