фирми продукти
представяме
работа
 
7 от най-големите интериори грешки

Вижте няколко неща, които побъркват интериорните дизайнери, когато техните клиенти ги повикат за първи път в домовете си. Специалистите по интериорен дизайн споделят с Вас някои от най-големите грешки, които можете да направите при обзавеждането на своя дом.

 7 от най-големите интериори грешки


1. Употреба на твърде ярки интериорни бои

 7 от най-големите интериори грешки

Боите могат да са чудесно допълнение за интериорите, но само ако са подбрани внимателно. Ако искате да използвате ярки тонове, трябва да го направите оскъдно и да съчетаете новите нюанси с вече съществуващата цветова палитра. Комбинирайте любимите си наситени оттенъци с неутрални тонове. Използвайте ги за акцент, например под формата на аксесоари, или върху една от стените като акцентна стена.


2. Поставяне на лампите върху тавана

 7 от най-големите интериори грешки

Според някои дизайнери няма нищо по-лошо за интериорите от това да се постави източник на ярка светлина върху тавана. Това създава усещането, сякаш сте под светлината на прожектори на сцена. Интериорните дизайнери съветват да съчетаете няколко лампи, поставени на няколко места из стаята, да използвате крушки с мека бяла светлина и да монтирате система за контрол на интензивността на светлината.


3. Натрупване на много декоративни свещи

 7 от най-големите интериори грешки

Целта на повечето дизайнери е да създадат визуален баланс между елементите в интериорите. Естетическата задача позволява употребата на декоративни свещи за създаване на уютна атмосфера, но не и ако ги съберете на едно място. Добър вариант е да разпределите аксесоарите из стаята, за да балансирате тяхната светлина. Това правило се отнася и за лампите.


4. Позициониране на мебелите до стените

 7 от най-големите интериори грешки

Стандартното разпределение на мебелите, при което диванът и фотьойлите се поставят до стените, създава проблеми при оформяне на кътчета за разговори. Това раздалечава столовете и мебелите за сядане, създава напрежение и безпорядък в интериорите. Създайте усещане за интимност като съберете обзавеждането така, че да могат да се водят разговори, но и да се осъществява движение между елементите. Не допирайте дивана в стената, а оставете няколко сантиметра между тях, за да се разчупи разпределението.


5. Лампи с неправилни размери


 7 от най-големите интериори грешки

Ако поставите несъразмерни лампи от двете страни на канапето, помещението ще изглежда твърде несиметрично и дисбалансирано. Повечето дизайнери ще Ви посъветват да не се опитвате да създават твърде нестандартни комбинации, а да се придържате към семплата визия на аксесоарите. Изберете две настолни лампи, които да се съчетават добре една с друга.


6. Намачкани декоративни възглавници

 7 от най-големите интериори грешки

Интериорните дизайнери съветват да не поставяте декоративните възглавници върху дивана и фотьойлите във всекидневната стая твърде формално. Възглавниците са чудесен начин да добавите ярки тонове, но те не трябва да са натрупани на купчини или разпръснати из цялата стая. Освен това дизайнерите ненавиждат намачканите декоративни възглавници, които сякаш са ударени с ръка в горната част.


7. Използване на един източник на светлина в стаята

 7 от най-големите интериори грешки

Триковете на интериорните дизайнери за светлината у дома се крият в напластяването. Един източник на светлина не може да обхване изцяло помещението, особено ако е поставено на тавана. Монтирайте няколко източника на светлина, като използвате тавана, стените и пода. Така ще можете да контролирате яркостта на осветлението в дома си много по-прецизно.


Източник: housebeautiful.com







Няма коментари


ключови думи
интериори грешки, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg