фирми продукти
представяме
работа
 
Бамбукови абажури

Ако харесвате ажурните и оформени като сфера абажури, вижте как можете да превърнете обикновените бамбукови поставки за съдове в невероятни аксесоари за своя дом. Тъй като изработвате абажурите сами, можете да изберете размерите и гъстотата им, в зависимост от своите желания.

Бамбукови абажури

Ако създавате проекта от нулата, можете да използвате комплект за таванска лампа, с дълъг кабел и фасонка за крушката. Можете да използвате основата на лампата, като махнете старите полилеи и абажури. По желание можете да напръскате бамбуковите пръчици със спрей боя в желаните оттенъци и да ги оставите да изсъхнат преди употреба. Окачете ажурните абажури върху фасонката, над крушката, на достатъчно разстояние от нея, за да не се нагрява бамбукът.

Бамбукови абажури

За материал използвайте подложки за хранене от бамбук, ако искате да оформите по-малки сфери, и римски бамбукови щори, които вече не използвате, ако искате по-големи сфери. Материалът е много издръжлив и гъвкав, затова с него се работи много лесно. Освен това той е лек и се реже с ножица, за да се използва за проекти.

Бамбукови абажури


Необходими материали:


* бамбукови подложки или римски щори
* лепило за дървесина
* няколко щипки за пране или щипки за пари
* комплект за лампа или основа за лампа
* не много мощна крушка, най-добре флуоресцентна, например от 11 вата
* ножици

# Изберете римски щори с ширина, която да отговаря на желаните размери на сферата. В показания проект са използвани пръчки с дължина 90 сантиметра.
## Не използвайте крушка, по-мощна от 40 вата, което за флуоресцентни лампи е 11 вата, тъй като ажурните абажури процеждат светлината и тя би била твърде силна за очите.

Бамбукови абажури


Инструкции:


1. С ножиците срежете връзките на римските щори, за да отделите бамбуковите пръчки една от друга. Махнете всичко друго, освен пръчките.

2. Нанесете лепило върху сектор от 1-2 сантиметра в единия край на всяка бамбукова пръчка. Огънете пръчките и залепете краищата. За да съхне лепилото, захванете бамбуковите пръчки с щипки. Оставете лепилото да стегне за 2-3 часа. Оформете още 20-25 обръча от бамбук за всеки ажурен абажур, като броят зависи от размерите на абажура и желаната гъстота.

Бамбукови абажури


3. Използвайте три обръча, за да оформите сфера, като ги разположите на равни разстояния. В горната част на сферата трябва да се е образувал равностранен триъгълник. Поставете по няколко капки лепило за дървесина между пръчките в ъгловите сектори на триъгълника и захванете с щипки. Оставете лепилото да изсъхне за поне 2-3 часа.

Бамбукови абажури


4. Добавете още няколко обръча, като ги разположите по свое усмотрение спрямо вече създадената основа на абажура за лампата. Поставете по няколко капки лепило за дървесина и захванете обръчите с щипки, като оставите лепилото да стегне за поне 2-3 часа, преди да местите сферата. В горната част на абажура оформете отвор за поставяне на фасонката за крушката.

Бамбукови абажури


5. Поставете крушката във фасонката и монтирайте частите на лампата от външната страна на абажура. Аксесоарът трябва да увисне на фасонката, не твърде близо до електрическата крушка, но да не се изхлузва от нея.

Бамбукови абажури


6. Включете щепсела и поставете лампата в желаната позиция, като я окачите на тавана или на стената. Ако искате сферата да изглежда по-ефектно, преди да монтирате лампата напръскайте пръчките с боя и оставете да изсъхне.

Бамбукови абажури


Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
бамбукови абажури, декорация, дизайн, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg