фирми продукти
представяме
работа
 
15 цветови комбинации за банята

Банята отдавна не е помещение, в което хората се отбиват за минути и бързат да излязат. Не е необходимо да пренебрегвате банята си, даже тя да не е твърде голяма. Използвайте ярки и наситени тонове, за да я обзаведете и да създадете настроение. Вижте няколко страхотни цветови съчетания за баня, които можете да използвате в дома си.


1. Лайм, пясъчно и кремаво

 15 цветови комбинации за банята

Този жълто-зелен тон действа освежаващо, но в съчетание с успокояващите бежови оттенъци създава хармоничен интериор. Основно са използвани пясъчно и кремаво, а зеленото е употребено като акцент заради яркия му характер. Кремавите тоалетни шкафчета подчертават свежестта на стената с огледалата и подхождат на плочките върху пода и ваната.


2. Кафяво, бяло и зелено

 15 цветови комбинации за банята

Банята е разделена на две части – горната е боядисана в тъмнокафяво, а долната е облицована с мрамор. Контрастът е наситен, но не натрапчив, а зелените аксесоари създават ефектни акценти върху неутралните багри. Традиционните детайли в обзавеждането се съчетават хармонично с избраните тонове, а зелените акценти обуславят модерните нотки в интериора.


3. Прасковено, бежово и бяло

 15 цветови комбинации за банята

Напластените тонове на прасковено, бежово и наситенокафяво са балансирани от искрящо бяло. Комбинирани са и няколко текстури, които разчупват неутралния интериор. Избрани са основно тонове в бежово и бяло, а наситените кафяви акценти са използвани много пестеливо.


4. Мляко с какао, ябълково зелено и фуксия

 15 цветови комбинации за банята

Забавните тонове на розово и зелено създават настроение в банята, а бялото и кафявото са основа на неутрален фон. Добре премерените количества от всеки оттенък създават нестандартен интериор с ярки акценти. Използвани са основно бяло и мляко с какао, а зеленото и розовото са акценти.


5. Портокалово и бяло

 15 цветови комбинации за банята

Традиционната бяла баня е обзаведена с няколко портокалови аксесоара, които са достатъчни като количество, за да послужат като цветни акценти на фона на неутралните стени и под. Минималистичното обзавеждане оформя практично помещение, което изглежда просторно и светло. Ненатрапчив детайл е искрящо бялата ламперия, която се отличава текстурно от боядисаните в бяло стени.


6. Еспресо, сливово и бяло

 15 цветови комбинации за банята

Съвременният интериор на банята съчетава тъмни и светли оттенъци, за да оформи приятен за окото контраст. Тоновете с цвят на еспресо и слива почти преливат един в друг, а хармоничните бели оттенъци подчертават наситения характер на нюансите в банята. Контрастът между белите акценти и сливовите стени е нестандартен за банята, тъй като тези помещения обикновено се обзавеждат в бяло и сиво. За да не изглежда стаята твърде мрачна, просторният интериор разполага с огромен прозорец и огледала, които улавят светлината и я отразяват из цялата стая.


7. Зелено и светлосиньо

 15 цветови комбинации за банята

Свежите тонове в банята създават настроение, а изобилната естествена светлина от прозореца се отразява в искрящо бялата мивка, стени и под. Морскосинята облицовка над ваната подчертава сините акценти в банята, а свежозелената завеса за баня създава акцент. Така традиционното обзавеждане е допълнено с не много скъпи акценти в ярки багри, които оформят неговия характер.


Очаквайте продължение...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
цветови комбинации, баня, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg