фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за употреба на парчетата тапети

Ако при ремонт са Ви останали няколко парчета цветни тапети и не искате да ги изхвърляте, използвайте ги за проекти за дома. При освежаването на детската стая в дома на дизайнерката Елизабет Мейхю тя използва парчетата, останали от стените и скосените тавани, за да освежи интериорите с цветни акценти.

5 идеи за употреба на парчетата тапети


Ето детската момичешка стая, облицована с тапети по стените и по скосените тавани. Тапетите не са твърде ярки, а комбинират нежни акценти в червено на много светло розов фон. Употребата на парчетата спестява средства и унифицира цветовете и мотивите на детайлите в интериора на детската стая.


1. Облицоване на чекмеджетата


5 идеи за употреба на парчетата тапети

Дизайнерката е използвала парчетата тапети за вътрешните части на чекмеджетата на шкафовете. Дъното и страничните стени на чекмеджетата изглеждат много по-спретнати с ненатрапчивите мотиви в червено и розово. Тапетите могат да се залепят със спрей-лепило или двойнозалепващо тиксо. За перманентни акценти можете да използвате лепило за декупаж, нанесено върху хартията. Тапетите освежават чекмеджетата и лесно могат да се изхвърлят, ако се изцапат или скъсат.


2. Аксесоари за бюрото


5 идеи за употреба на парчетата тапети

Хартията може да се използва за аксесоарите върху бюрото, например книги, тефтери, моливници, кутии за офис материали, поставки за документи и прочее. Така се създава общ мотив и се използват едни и същи цветове, за да изглеждат интериорите по-спретнати.


3. Декоративни картонени кутии


5 идеи за употреба на парчетата тапети

Старите картонени кутии могат да се освежат с малко цветни тапети, залепени с лепило за декупаж или спрей лепило. Те могат да се използват за съхранение на дрехи, обувки, аксесоари, пастели, документи, офис материали и прочее.


4. Картини


5 идеи за употреба на парчетата тапети

Дизайнерката е поставила няколко парчета от тапет в рамки за картини. Те могат да се използват като самостоятелни акценти или като фон за изображения с по-малки размери. Тапети и хартия стоят чудесно и като облицовка на рамките.


5. Акценти за хранене

5 идеи за употреба на парчетата тапети

Тапетите могат да се използват за подложки за хранене или за подноси за сервиране. Изрязаните тапети е добре да се ламинират, за да издържат на изхабяване и повреждане от храна и напитки. Поставени в подноса за сервиране, те създават настроение, а залепени с лепило за декупаж върху дървени подложки за хранене, оформят комплект за празничната и ежедневна маса в трапезарията.


И още:


Освен показаните от Елизабет Мейхю проекти, можете да използвате парчетата тапети за оформянето на разнообразие от детайли за интериорите.

* Ако имате сгъваем разделител за интериорите, освежете го с няколко парчета от тапети. Ако пък искате да си направите, използвайте три – четири МДФ плоскости или парчета от интериорни врати, за да оформите практичен аксесоар за малките помещения с няколко функции. Захванете плоскостите с по две панти една за друга и залепете от двете им страни тапети.

5 идеи за употреба на парчетата тапети


* Скрийте повредената дървесина на масичката за кафе, като изрежете парче цветен тапет с размерите на плота. Залепете с лепило спрей тапета за масичката или притиснете хартията между плота и стъкло.

5 идеи за употреба на парчетата тапети


* Ако не искате да лепите тапети върху всички стени, използвайте ги само върху една акцентна стена. Можете да изрежете частично мотивите на тапетите и да ги залепите върху боядисани стени или върху едноцветна хартиена основа.

5 идеи за употреба на парчетата тапети


Източник: housebeautiful.com







28 април 2012 17:43 | Рационализация
От: Бенджи
Браво много добра идея, надявам се че ще има още много такива идеи
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
проекти за дома, тапети, интериор, цветни акценти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg