фирми продукти
представяме
работа
 
5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Използвайте непотребните парчета дървесина, които сте запазили от стари проекти или които можете да намерите в цеховете за производство на мебели, за да създадете аксесоари за своя дом и интериори. Парчетата можете да превърнете в поставки за чашите върху масичката за кафе във всекидневната или пък в шикозни закачалки за антрето.


1. Поставки за чаши, чайници и чинии


5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Парчетата дървесина можете да оформите като поставки за горещите и студени чаши, чайници и чинии с храна и напитки. Изрежете ги в желаните форми и размери, минете върху тях с шкурка и по желание боядисайте с оцветител или боя. Върху долната част на поставките можете да залепите по няколко филцови самозалепващи се кръгове, които да предпазят повърхностите на масата.


2. Поставка за моливи


5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Дървените парчета могат да се използват за изработка на моливник. Използвайте парче дървесина с размери 10 х 10 сантиметра и го изшкурете. Изрежете парчето под ъгъл, за да оформите основата за аксесоара. По желание нанесете оцветител за дървесина и изчакайте да изсъхне добре.

5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Изрежете парче декоративна хартия, като използвате стойностите на парчето. Нанесете върху страничните части на блока лепило и залепете хартията. Нанасяйте лепилото върху всяка страна отделно, за да можете да изгладите добре повърхностите. С макетен нож изрежете излишъците от декоративна хартия или ги прегънете. Върху хартията нанесете лак или лепило. Изчакайте да изсъхне.

5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Пробийте с дрелка и бургия с размери на молив отвори в горната част на моливника.  Отворите трябва да са под ъгъл 90°. Почистете с мокър парцал, за да избършете остатъците и по желание нанесете лак. Ако дрелката е повредила повърхностите, изгладете ги с шкурка.


3. Закачалка за антрето


5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Използвайте няколко правоъгълни парчета дървесина, за да създадете основа за закачалките в антрето. Използвайте тънко парче метал, изрязано спрямо размерите на дървесината, и го залепете върху нея. Вместо метал можете да използвате шперплат, но нанесете няколко слоя металикова боя, за да създадете метален ефект.

5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Изчакайте лепилото и боята да изсъхнат и пробийте с дрелка отворите за винтовете. Монтирайте закачалките и пробийте отворите за монтиране върху стените. за монтажа на аксесоарите трябва да използвате по-дълги винтове, като те трябва да пробият както дървесината, така и стените.


4. Щампи за акценти

5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Дървесните остатъци могат да се използват и индиректно за създаване на акценти за интериорите. Използвайте парчета мека дървесина, за да оформите щампи, с които да създавате разнообразни аксесоари. Най-подходящи за щампите са липата и чамът. За оформяне на мотивите можете да използвате дърводелски инструменти или обикновена отвертка.

5 аксесоара за дома от парчета дървесина

С молив очертайте контурите на мотивите, които искате да щамповате. Използвайте остър инструмент, за да оформите жлебове, така че формите да изпъкнат над повърхността. Не забравяйте, че мотивите са огледални, затова внимавайте как оформяте детайлите върху парчето дървесина.

5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Нанесете върху дървените блокове боя с валяк или четка за боядисване, и щамповайте повърхностите. Това може да са стени, картон, хартия, тъкани и прочее. Можете да създадете ефектни и семпли картини за стените, като щамповате парче картон, изрежете картона и го поставите в рамка. Почистете аксесоарите и ги съхранявайте, за да ги използвате отново.


5. Рафтчета за стените

5 аксесоара за дома от парчета дървесина

Изрежете няколко дървени паралелепипеда с различна дължина, изгладете дървесината с шкурка и нанесете върху повърхностите няколко слоя боя. Можете да използвате някой от тоновете в интериора, в който ще монтирате рафтовете, или да изберете контрастни оттенъци за повече ефект. Монтирайте блоковете върху стените с винтове, с метални куки или с метални скоби.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари за дома, проекти с дървесина, ефектни акценти, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg