фирми продукти
представяме
работа
 
Преустройство на съвременна малка кухня

Малката кухня е оформена с кухненски шкафове от двете страни на коридорчето, но в началото е непрактична и стандартна. С малко боя и аксесоари тя е превърната в малко помещение с много шикозност.


Съвременни интериори

Преустройство на съвременна малка кухня

С малко боя, няколко нови аксесоара и вдъхновение малката кухня с конструкция на коридор е трансформирана в уютно помещение с практично разпределение на детайлите. Старата лампа е заменена със система от лампи, които могат да се насочват в желаната посока и които позволяват на собствениците да контролират насочването на светлината. Добавени са допълнителни лампи, за да се напласти осветлението. Върху стената е монтирано огледало, което умножава ефекта на лампите, като отразява светлината и я разпръсква.


Проблемна кухня


Преустройство на съвременна малка кухня

Кухнята е не само малка, но и тясна. Предимство е прозорецът встрани от кухненските шкафове, който осигурява достатъчно светлина в помещението. Цветовете и разпределението на мебелите обаче създават усещане за мрачност и теснота. Собственикът иска да внедри свежи тонове, да създаде контраст и да монтира пейка под прозореца. Настилката и кухненските плотове са оставени в оригиналното си състояние, за да се спестят средства от ремонта.


Начало на ремонта


Преустройство на съвременна малка кухня

Сивите стени и пурпурните кухненски шкафове са първото нещо, което е трансформирано в интериора. За стените е избран наситен син тон, а за долните шкафове – графитен оттенък, който координира чудесно с белите шкафове в горната част на помещението и с плотовете. Сините стени пък координират с цветовете на мозайката зад мивката на кухнята.


Начални акценти


Преустройство на съвременна малка кухня

Под прозореца е изградена основа за пейката, боядисана в графитен оттенък, а за боя е използвана тази за долните кухненски шкафове. Вътре в конструкцията на пейката са изградени ниши за съхранение на вещи.


Ярки сини тонове

Преустройство на съвременна малка кухня

В началото собственикът на кухнята не е напълно уверен, че наситеният син оттенък няма да стесни допълнително и без това малкото помещение. При нанасянето на цветовете, обаче, той се уверява, че изборът му е правилен.


Кът за сядане


Преустройство на съвременна малка кухня

Черно-белите тъкани за кътчето под прозореца координират с тоновете на кухненските шкафове. Сините детайли създават акценти и освежават интериорите. Пейката е с вградени под седалката шкафове, а декоративните възглавници създават уют. Щорите са оформени от няколко парчета тъкан, които се набират и захващат на желаната височина, за да контролират светлината, която влиза в кухнята. Контролът се осигурява по ръбовете чрез набиране на тъканта.


Кокетна кухня


Преустройство на съвременна малка кухня

Печката е вмъкната между долните кухненски шкафове, но не е вградена в тях. Плотовете осигуряват достатъчно пространство за готвене, а над печката са монтирани рафтове, върху които стоят част от вещите в кухнята. Внедрените в интериора аксесоари с ярки тонове създават интерес и настроение.


Стъклени кухненски рафтове


Преустройство на съвременна малка кухня

Стъклените рафтове са монтирани върху стената с метални Г-образни аксесоари. Те позволяват на ярките аксесоари да грейнат в свежи тонове, без да скриват наситените оттенъци. Така интериорите придобиват модерен и свеж акцент.


Източник: bhg.com







22 април 2013 11:55 | мебели във Варна
От: comfort.bg
Здравейте, можете да изпратите запитване за кухненски шкафове към фирмите от този списък: https://www.comfort.bg/bg/фирми/мебели/варна.html
21 април 2013 14:22 | кухненски шкафове
От: Камелия
Къде мога да поръчам във Варна евтини кухненски шкафове?
25 април 2012 22:45 | абсорбатор
От: рали
Много е кокетна кухнята, но и аз си мислех за абсорбатор. Тези стъклени рафтове са много ефектни, но непрактични. Не мога да си представя да сгъстиш крем или да задушиш зеленчуци и да няма пара или петна.
24 април 2012 12:37 | абсорбатор
От: teo
Аз също нямам абсорбатор и е много чисто, зависи как и какво готвите. Цветовете на стената са бяло и червено, дори гръбчета и плочки липсват.
24 април 2012 09:35 | абсорбатор
От: ели
очевидно е, Надя, че в тази кухня няма да се готви. Тя е за красота. Може би само кафе.... То и затова е синя, смята се, че този цвят не стимулира храненето
24 април 2012 08:48 | непрактични рафтове
От: Надя
Стъклените рафтове над печката са непрактични, т.к. при готвене ще бъдат вечно зацапани и трябва непрекъснато да се почистват. Освен това не е ясно как ще се отвежда парата при готвене, така цялото помещение ще бъде подложено на изпарения и миризми.
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, интериор, преустройство, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg