фирми продукти
представяме
работа
 
11 дизайнерски тайни

Има тайни, които дизайнерите предпочитат да не споделят, но използват в ежедневната си работа в създаването на интериори. Вероятно повечето хора не са наясно, че е най-добре да изберете цветовете на боите в края на проекта, че е добре да съчетавате мебели, които са от различни стилове, и че е от съществено значение как ще монтирате лампите в дрешника. Вижте някои интересни съвети за интериорите от специалисти по интериорен дизайн.

 11 дизайнерски тайни


1. Напластете декоративните възглавници на купчини


 11 дизайнерски тайни

Ако използвате няколко декоративни възглавници от една разновидност, интериорите ще изглеждат твърде еднообразни. Затова е добре да съчетаете няколко вида аксесоари и да ги напластите, вместо да ги подреждате една до друга. Изберете контрастиращи оттенъци и съчетайте дюс и щампи за повече шикозност.


2. Купете по-голямо легло


 11 дизайнерски тайни

Мебелите с твърде малки размери ще направят малката спалня даже още по-тясна. Изберете легло с нормални размери, но поставете горна дъска с по-голяма височина. Издълженият детайл ще направи помещението визуално по-просторно.


3. Отворете бюфетите


 11 дизайнерски тайни

Вероятно и Вие правите всичко възможно, за да скриете вещите си в шкафове, зад затворените врати на бюфета. Ако обаче разпределите керамичните съдове, аксесоарите и приборите върху рафтовете, можете да отворите вратите на бюфета в трапезарията и да изложите на показ вещите. Това създава ефектна фокусна точка и разнообразява интериорите.


4. Акценти с тапети


 11 дизайнерски тайни

Най-лесният начин да преобразите интериорите е да използвате тапети. Можете да ги употребите за всякакви проекти, вместо декоративна хартия. В тази стая например свежите тапети в сиво, бяло и оранжево са използвани за облицоване на плъзгащите се врати между домашния офис и спалнята.


5. Използвайте килим в банята


 11 дизайнерски тайни

Вместо гумена изтривалка за баня, използвайте килим, особено ако настилката не е от теракота. Поставете аксесоара в сектор, в който не попада твърде много вода, например пред тоалетната чиния. Изберете плетени разновидности или такива, които са устойчиви на влага и плесен.


6. Можете да пропуснете дивана във всекидневната стая


 11 дизайнерски тайни

Макар вероятно да Ви се струва странно, тъй като традиционните всекидневни са обзаведени поне с едно канапе, диванът не е задължителен за обзавеждането на всекидневната стая. Няма правило, което да Ви задължава да поставите в помещението диван, а за сядане можете да използвате няколко фотьойла. Това важи с още по-голяма сила за малките и тесни помещения, в които канапето може да създаде усещане за претрупаност и теснота.


7. Бялото е добра опция за интериорите


 11 дизайнерски тайни

Макар много дизайнери да отричат белите тонове като опция за интериорите, тъй като са твърде еднообразни, факт е, че бялото винаги изглежда добре в стаите, дори ако е употребено в големи количества. И все пак добре е да поставите в интериорите няколко цветни акцента, даже те да са в неутрални оттенъци, каквито са сивото, бежовото и кафявото.


8. Смесвайте стиловете


 11 дизайнерски тайни

Ако съчетаете мебелите в няколко стила, ще създадете хармонични интериори. Така например в тази спалня модерните фотьойли и двете малки странични масички са балансирани от традиционното излъчване на леглото с балдахин.


9. Заменете масичката за кафе с табуретка


 11 дизайнерски тайни

Многофункционалните табуретки с формата на куб могат да заменят традиционната масичка за кафе във всекидневната стая. Можете да ги използвате за поставяне на краката, а когато искате масичка, поставете върху табуретката поднос за сервиране.


10. Плисета за дивана


 11 дизайнерски тайни

Мебелите с крачета, които се виждат създават модерен привкус на всекидневната стая, но помещенията могат да изглеждат твърде напрегнати. Ако добавите дамаска с волани и плисета, обаче, които да скрият крачетата на мебелите, интериорите ще се хармонизират.


11. Растения за ъгловите пространства

 11 дизайнерски тайни

Ако се чудите какво да поставите в ъгловите сектори на стаите, дизайнерите съветват да използвате саксии със зеленина. В зависимост от размерите на пространствата можете да използвате високи, но тесни растения, или пък малки декоративни дървета, например палми.


Източник: housebeautiful.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, дизайнерски тайни

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg