фирми продукти
представяме
работа
 
8 проекта за рафтовете у дома

Рафтовете са практичен начин да използвате пространството в интериорите за съхранение на вещите у дома. Ето няколко лесни проекта, които да използвате при изграждането на дизайна на своя дом, за да употребите в по-голяма степен стените и ъгловите пространства в стаите.


1. Метални релси за обувките и дрехите в антрето


 8 проекта за рафтовете у дома

Можете да окачите обувките с висок ток върху монтирани на стената метални релси. Те се използват за поставяне на картини и са лесни за монтаж. Поставете релси с желаната дължина на стената в антрето, като оформите няколко редици. Ако нямате толкова много обувки за съхранение, можете да окачвате някои от дрехите. Боядисайте рафтовете с цвета на стените, за да няма видима разлика или изберете ярки тонове, за да създадете контраст.


2. Окачен тавански рафт

 8 проекта за рафтовете у дома

Ако искате да можете да нагласяте височината на рафтовете, създайте окачване. Монтирайте на тавана два винта с куки и много внимателно преценете на каква височина искате рафта. Окачете дървените дъски чрез метална верига и винтове с куки. Тези рафтове не са толкова стабилни, колкото стандартните стенни повърхности, но са достатъчно здрави, за да поставите няколко акцента, книги или пък настолна лампа. За повече стабилност можете да добавите метални скоби.


3. Окачен стенен рафт

 8 проекта за рафтовете у дома

За да не използвате метални скоби за стените и за да можете да демонтирате и почиствате по-лесно повърхностите, окачете рафтовете върху ивици от текстил или кожа. Срежете две парчета с дължина 90 сантиметра и ги прегънете на две. Захванете двата края върху стената с винтове и вкарайте боядисаните дървени дъски в двата клупа. Ако не искате да демонтирате рафтовете, захванете ги за ивиците от долната страна с такер.


4. Ъглова странична масичка

 8 проекта за рафтовете у дома

За да употребите иначе рядко използваното пространство в ъгъла на помещенията, монтирайте тази странична масичка. Върху нея можете да поставите телефона, зеленина или пък пари. Масичката е изградена от шперплат или МДФ, като основата й е от две огледални части, които са опора за ъгловия дървен плот. Можете да оформите основата и плота с по-големи или по-малки размери, като съобразите дебелината на парчетата. Вижте подробен инструктаж тук.


5. Прозорец с рафтове за оранжерия


 8 проекта за рафтовете у дома

Вместо да наблюдавате през прозорците замръзналата градина, монтирайте тези стъклени рафтове, на които да поставите саксийки със зеленина. Тази домашна оранжерия осигурява на зеленината светлина и топлина, за да се развиват добре, а Вие ще се наслаждавате на свежест и в студените дни. Монтирайте всеки рафт от вътрешната страна на прозорците с метални скобки.


6. Кубчета за банята


 8 проекта за рафтовете у дома

Монтирайте върху стените в банята няколко дървени кубчета, в които да съхранявате тоалетните принадлежности и дребни предмети. Ако поставите аксесоарите в прозрачни бурканчета с капачки, можете да виждате съдържанието им за секунда, без да претърсвате всички рафтчета.


7. Хартиени акценти за ръбове на рафтове


  8 проекта за рафтовете у дома

Използвайте хартиени салфетки с кръгла форма, от онези, които се използват за поставяне на чаши с напитки, за да оформите акценти по ръбовете. Изрежете от хартия детайлите или използвайте закупен комплект, нанесете върху тях спрей боя, като поставите салфетките върху стари вестници или хартия, и ги прегънете надве. Можете да срежете салфетките или да ги използвате по ръбовете на рафтовете. Захванете ги със спрей лепило или с двойнозалепващо тиксо.



8. Тапетени рафтове

 8 проекта за рафтовете у дома

Скучните рафтчета освежете с малко тапети или декоративна хартия. Облепете ги отвсякъде с хартията, като използвате спрей лепило или такер.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
лесни проекти, рафтове, дизайн, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg