фирми продукти
представяме
работа
 
Винтидж декоративен венец от хартиени листа

Създайте този ефектен аксесоар от страниците на стара и непотребна книга. За направата на акцента са необходими подръчни материали, но ще създадете красиво очарование за интериорите за всеки сезон. Ако искате можете да нанесете върху хартиените листа спрей бои в няколко оттенъка, за да оформите цветен акцент.

 Винтидж декоративен венец от хартиени листа


Необходими материали:

* шаблон с листо
* картон
* ножици
* молив
* страници от стара книга
* обикновено лепило
* цветарска тел
* хартиено тиксо
* пистолет за топъл силикон
* по желание: сухи листа; истински или изкуствени жълъди


Инструкции:


1. Оразмерете и пуснете на принтер шаблона на листо. Изрежете формата от картон, за да я използвате за оформяне на листата от страниците.

 Винтидж декоративен венец от хартиени листа

2. Очертайте контурите на листото върху страница от книга и орежете хартията около формата. Изрежете няколко парчета от телта – с дължина 12 сантиметра – и я поставете върху хартиеното листо. Намажете отгоре малко лепило и поставете втора страница от книга, като телта застане между двете хартиени форми. Телта трябва да преминава през центъра на стеблото, като половината от нея да е вътре в листата, а останалата част – навън.

3. Изчакайте лепилото да изсъхне и изрежете листото по контурите. Направете още 50-60 листа, всяко със собствено ‘стебло’ от тел. Захванете 3-5 листа на снопче и огънете краищата на телените стръкчета.

4. За да оформите акцента срежете парче тел, дълго 120 сантиметра, прегънете надве и увийте сноповете. Огънете, за да оформите основата на декоративния венец и увийте с кафяво хартиено тиксо двете части.

5. Прикрепете снопчетата с хартиени листа върху основата. Поставете ги в двата края и работете в посока центъра на телената основа.

6. Внедрете акценти от хартия или истински листа и жълъди в аксесоара. Използвайте тел или пистолет за силикон, за да ги закрепите. По желание можете да оформите декоративен възел от ярко обагрена панделка в горната част на акцента, например в тон охра.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
винтидж венец, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg