фирми продукти
представяме
работа
 
Табуретки - гъбки

Вижте този забавен аксесоар, който можете да си направите сами от дунапрен и дървено пънче, и който вероятно буди у Вас асоциации с безгрижните дни в детската градина. В зависимост от размерите на пънчетата, можете да създадете ‘шапчици’ за седалките с размери за деца и за възрастни. Тези табуретки с формата на горски гъби могат да са чудесен акцент за детската стая или спалнята, или за всекидневната, поставени отстрани на масичката за кафе или фотьойла.

Табуретки - гъбки


Необходими материали:


* кръгло парче шперплат с дебелина 1.2 сантиметра и диаметър 37.5 сантиметра
* кръгло парче плътен дунапрен или мемори пяна с дебелина 15 сантиметра и диаметър 37.5 сантиметра – използвайте електрически нож, за да изрежете кръга от парче дунапрен
* пистолет за топъл силикон
* електрически нож
* тъкан за подплата
* тапицерски телбод – такер
* кръгло парче червен филц с диаметър 75 сантиметра
* дунапренов диск с диаметър 32 сантиметра
* акрилна боя в сиво, черно и бяло
* четка за боядисване
* дървено пънче
* дрелка и бургии
* винтове за дървесина
* лепило за тъкани или непредена вълна и инструмент за филцуване


Инструкции:


1. Залепете кръглото парче дунапрен върху парчето шперплат. Изчакайте лепилото да изсъхне и оформете ‘шапката’ на гъбата с електрически нож, като изрежете горната част на дунапрена.

Табуретки - гъбки

2. Срежете кръг от подплатата, с 15 сантиметра по-голям от дунапрена и я увийте по шперплата и ‘шапката’. Захванете я с такер по периферията на шперплата, изпъвайки добре подплатата.

Табуретки - гъбки

3. Поставете червения филц върху работната повърхност и поставете в центъра на кръга обърнатата надолу ‘шапка’. Увийте я с филца и захванете тъканта от долната страна на седалката, като използвате такер и изпъвате добре материята. Изрежете остатъците от тъканта.

Табуретки - гъбки

Табуретки - гъбки

4. Ако разполагате с инструмент за филцуване, използвайте няколко парчета вълна, за да оформите точките върху седалката. Оформете вълната с ръце и я поставете върху филца. Обработете я с инструмента, за да я внедрите в тъканта. Ако искате, можете да използвате бял филц, от който да изрежете кръгчета и да ги залепите с лепило за тъкани върху червената материя.

5. Боядисайте кръга от дунапрен с акрилните бои, за да оформите детайла под ‘шапката’. Залепете парчето за дървеното пънче, като то би трябвало да е малко по-голямо от основата на табуретката.

6. Поставете седалката върху дунапрена и я захванете за основата с винтове. Можете да използвате лепило, за да залепите седалката върху основата на табуретката. Изчакайте лепилото да изсъхне добре, преди да използвате.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, детска стая, интересен аксесоар, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg