фирми продукти
представяме
работа
 
3 проекта за дома с щампи

Щампите са един от най-бързите начини да освежите дома си и да създадете цветни акценти върху стените, тъканите и аксесоарите. Създавайки една или няколко щампи, Вие можете да оформите множество цветни мотиви из интериорите, без да се налага да сменяте инструмента. Вижте няколко идеи за щамповани акценти, които можете да създадете в дома си.


1. Ябълкови принтове


Ябълките са не само за ядене, от тях можете да направите чудесни ябълкови щампи за чантите, завесите, одеялата, килимите, декоративните възглавници. Можете да използвате няколко разцветки боя и да съчетаете няколко размера. За щампа можете да използвате обикновена ябълка, разрязана надве.

3 проекта за дома с щампи


1. Измийте и подсушете една ябълка, и я срежете на две части през центъра. С четка нанесете боята – боя за тъкани, латекс, маслена боя. Ако използвате няколко щампи, нанасяйте всяка отделно и чакайте боята да изсъхне добре.

2. Обърнете ябълката върху тъканите или повърхностите на стените или мебелите, и натиснете. Колкото повече щамповате боята, толкова по-малка е наситеността. Ако искате да създадете не толкова ярки мотиви, предварително изхабете боята върху парче тъкан или хартия.

3. Ако искате да използвате други багри, нанесете боя върху втората половина. По желание оформете дръжки и семена с малка художническа четка – изчакайте боите да изсъхнат и нанесете безцветен лак.


2. Щамповани листа върху завесите


3 проекта за дома с щампи

Освежете завесите върху остъклените френски врати, като използвате щампи на есенни листа. Най-лесно е да използвате готови гумени щампи, които се продават в специализираните магазини, но можете да използвате и основа от дървесина, върху която е залепена форма от стиропор, гума или дунапрен.
3 проекта за дома с щампи
Необходими са Ви щампи, готови или изработени ръчно; хартия; ножици; памучни или ленени пердета; боя за тъкани.

1. Използвайте изображения от интернет или истински есенни листа, за да оформите мотивите. Изрежете ги и ги залепете върху основата.

2. С четка нанесете тънък пласт боя и щамповайте върху хартия.

3. Изберете харесваното от Вас съчетание между щампите и поставете хартията под тъканта, така че да се ориентирате за местоположението на мотивите. Нанесете боята директно върху тъканта, като използвате хартиената матрица.

Оставете боята да изсъхне добре и монтирайте пердетата върху вратите.


3. Щамповани листа върху стълбата у дома


3 проекта за дома с щампи

Освежете стълбището на дома или вилата с малко боя и свежи мотиви. Използвайте готова гумена щампа или изработете мотивите от гума, стиропор или дунапрен, залепени върху дървена основа. Нанесете върху стълбите искрящо бяла боя на два пласта и я оставете да изсъхне. С четка нанесете цветна боя върху щампата и оформете мотивите върху вертикалните повърхности на стъпалата. Те трябва да са разпределени несиметрично, на клончета или отделно, като допълнително можете да изрисувате с художническа четка клонките и стеблата на мотивите. Оставете да изсъхне и нанесете безцветен лак.


Източник: marthastewartt.com







Няма коментари


ключови думи
проекти за дома, проекти с щампи, цветни мотиви, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg