фирми продукти
представяме
работа
 
Есенна поставка за чайник ''Дървесен дънер''

Създайте уют в дома си за есента, като използвате този ръчно изработен аксесоар за кухнята, трапезарията и всекидневната стая. Той е оформен от ивици филц в няколко разцветки, залепени една към друга, оформяйки диск, който наподобява изрязано парче от дървесен дънер. Аксесоарът е уютен акцент за интериорите и ще предпази повърхностите на масата от горещия чайник и мокрите чаши.

Есенна поставка за чайник ''Дървесен дънер''


За аксесоара са ви необходими филцови ивици в три тона, тъмнокафяво, светлокафяво и бадемово; остри ножици и лепило. При залепването на ивиците се стремете да създадете равна повърхност на поставката, за да стоят съдовете върху нея стабилно. Ако желаете можете да създадете и няколко подложки за чаши, които да са в комплект с аксесоара за сутрешното кафе или чая.


1. Нарежете няколко ивици от трите филца, с дължина 40 сантиметра и широчина 2-3 сантиметра. Добре е в зависимост от желаните размери на поставката да изрежете 14 ивици от най-светлата разцветка, 12 от средната и 5 от най-тъмната. Това ще оформи поставка с диаметър 14 сантиметра.

2. Започвайки от ивица в бадемово кафяво, нанесете лепило на 2 сантиметра от края й. Започнете да я навивате на ролка, като притискате намотката. При намотаването от време на време поставяйте лепило, за да се запази формата на ролката. Оформете намотка с размер не повече от 1.5 сантиметра. Срежете остатъка от филца.

3. Поставете лепило на единия край на ивица в светлокафяво и залепете ивицата върху намотката, като поставите краищата на двете разцветки наравно. Увийте ивицата два пъти около основата, като поставяте лепило на не много големи разстояния, докато работите. Отрежете с ножици ивицата.

Есенна поставка за чайник ''Дървесен дънер''


4. Нанесете лепило върху втора филцова ивица в бадемов цвят и я залепете до тази в светлокафяво. Увийте я два или четири пъти около основата, поставяйки по малко лепило по пътя си. Редувайте двете разцветки, като по-светлите ивици намотавайте повече пъти от по-тъмните. Оформете основата на поставката по свое усмотрение и залепвайте добре ивиците върху нея.

5. Оформете намотка с размер 13-17 сантиметра, увийте филцова ивица със средна наситеност на кафяво и срежете с ножици. Поставете лепило в края на тъмнокафява ивица, залепете я върху намотката и увийте 2-3 пъти. От време на време поставяйте лепило по периферията, за да захванете ивиците. За да оформите ‘кора’ нарежете ивиците с дължина 1.5-3 сантиметра, поставете ги несиметрично върху намотката и ги залепете една върху друга.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
есенна поставка, аксесоар, уютен акцент

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg