фирми продукти
представяме
работа
 
Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Вместо да изхвърляте на тавана или в кофата за смет непотребните аксесоари и обзавеждане, вижте как можете да претворите някои от тях в полезни за дома детайли. С някои добавки те могат да се превърнат във функционални вещи, без да се налага да купувате нови аксесоари.


Кухненска маса с рафтове

 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Старата маса за хранене ще добие нова визия, ако монтирате в долната й част няколко дървени плоскости за рафтове. Разположете рафтовете на желаното разстояние, в зависимост от това какви предмети ще поставяте. Нанесете няколко слоя боя, за да освежите мебела. Част от кухненските предмети можете да поставите в плетени кошнички, за да имате по-бърз достъп до тях при необходимост. Върху страничната част на масата можете да монтирате поставка за кухненски кърпи или ролка кухненска хартия.


Практична масичка за кафе


 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Използвайте няколко дървени щайги, за да създадете рустикална масичка за кафе за всекидневната. Използвайте по една щайга в четирите края за основа, като обърнете аксесоарите с отвора настрани, за да служат като отделения за съхранение на вещи. Върху дървените детайли монтирайте с метални скоби, с винтове или лепило дървена плоскост, която да играе ролята на плот за масичката за кафе. В центъра на плота можете да изрежете отвор, в който да поставите съд със зеленина. За целта вижте този проект.


Рафт от фриз

 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Старите гипсови фризове за корнизи могат да се използват като рафтове върху стените, с винтидж очарование и шик акцент. Фризовете са чудесни архитектурни детайли, които могат да се добавят с малко средства, но които имат силен ефект върху излъчването на интериорите.


Аксесоар за банята

 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Метална или керамична баня за птички, използвана в двора или градината, може да се трансформира в практична поставка за дребни предмети в банята. Можете да боядисате винтидж акцента или да го оставите в оригиналния вид. Използвайте аксесоара за съхранение на козметика, на сапунчета и соли за вана, за да са те на ръка разстояние при необходимост. В зависимост от размерите на банята за птички можете да я поставите върху тоалетката или върху пода на банята.


Вертикален аксесоар от плетени кошнички


 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Използвайте няколко разнообразни по размери плетени кошнички или рафтове, за да създадете вертикален аксесоар за хавлиени кърпи, спално бельо, одеяла и прочее за спалнята или гостната, в банята или тоалетната. Разположете ги една върху друга до стената, като ги подредите по размери. Можете да ги оставите в оригинален вид или да нанесете няколко слоя боя в цвят, подхождащ на багрите в интериора.


Черпак за малки предмети

 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Старите емайлирани кухненски черпаци са чудесни държачи за дребни монети или предмети. Пробийте два отвора върху дръжките на черпаците и прокарайте два винта, за да ги монтирате върху стената на желаната височина. Поставете черпаците в антрето или в кабинета, за да не губите дребните вещи, които вадите от чантата си. Емайлираните чинии могат да се превърнат в стенна дъска за съобщения и бележки. За целта ги монтирайте върху стената и поставете няколко магнитчета за захващане.


Кофа на стената

 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Старата метална кофа е практичен аксесоар за стената, в който можете да поставяте книги и списания, одеяла и хавлиени кърпи, за да спестите пространство на пода. Монтирайте на желаната височина метална ъглова основа за рафтове и окачете върху нея кофата. Можете да монтирате аксесоара в къта за четене или пък в банята, до тоалетната чиния.


Специална станция за хранене на кучетата

 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Дървените детски столчета трансформирайте в основа за кучешките купички за хранене. Те са достатъчно ниски, за да ги достигнат кучетата, но достатъчно високи, за да не цапат пода със съдържанието си. Пробийте с трион за ажурна резба отвори с размер малко по-малък от диаметъра на купичките и ги поставете в отворите. Можете да добавите гумено уплътнение, за да не се местят съдчетата.


Кухненски кубове

 Създайте функционални аксесоари от стари вещи

Използвайте основата на стандартен кухненски шкаф, като добавите дървени плоскости, за да оформите кубове. Върху откритите рафтове могат да се съхраняват често ползвани вещи. Така кухненските шкафове събират много повече предмети, а и не се претрупват.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
функционални аксесоари, стари вещи, полезни детайли

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg