фирми продукти
представяме
работа
 
Модерен винтидж апартамент

Ако сте почитатели на винтидж очарованието, но обожавате модерните интериори, вижте един свеж апартамент, в който са съчетани тези два елемента. Апартаментът е с площ 111 кв. м и е изпълнен с ярки цветове, винтидж детайли и уют.


Слънчев кът


 Модерен винтидж апартамент

Жилището се намира в слънчева Калифорния, затова интериорите са обогатени с ярки тонове и много естествена светлина. Елементите са разпределени така, че в стаите да има достатъчно пространство за движение, а интериорите не изглеждат претрупани. Един от ъглите в общата стая е оформен с оранжева акцентна стена, нетрадиционна по форма подова лампа и удобно кресло. Акцентната стена създава фокусна точка в помещението, без да се налага да се оформят скъпоструващи архитектурни детайли. Шкафът с книги е на ръка разстояние от кътчето, а списанията се съхраняват в две семпли масички за кафе.


Цветни контрасти

 Модерен винтидж апартамент

Свободно стоящият рафт върху стената е боядисан в бяло, за да се създаде илюзията за непрекъснатост. Ярките аксесоари и акценти изглеждат още по-наситени върху искрящо бялото, създавайки приятен за окото контраст.


Ярки аксесоари


 Модерен винтидж апартамент

Вдъхновен от стила на средата на 20 век, интериорът във всекидневната стая е обогатен с ярки оттенъци на синьо, зелено, червено, оранжево, жълто и розово. Тъй като повечето детайли са в искрящо бели нюанси, тези акценти се превръщат във фокусна точка. Върху стената е окачена семпла картина в ненатрапчиви тонове, която обаче координира с оттенъците на част от акцентите.


Две пространства

 Модерен винтидж апартамент

Комбинация между всекидневна стая и трапезария, общото помещение е изпълнено със светлина и цветове. Неутралните оттенъци в интериорите, бяло, бежово, сиво, са допълнени с наситени акценти в синьо, оранжево и жълто. Стилното обзавеждане е семпло и практично. Във всекидневната са поставени канапе и кресло, масичка за кафе и странична масичка за книги и списания. Трапезарията е обзаведена с не много голяма дървена маса за хранене и няколко стола. Двете помещения не са отделени физически, а са обособени визуално.


Разделител на пространствата

 Модерен винтидж апартамент

Общото помещение се намира на горното ниво на апартамента, а входът е на долното ниво. Върху парапета на всекидневната стая е добавен ажурен параван от кръгове, който обособява пространството от това на антрето. Детайлът обособява, но не разделя помещенията, не спира движението на светлината.


Дизайн във височина

 Модерен винтидж апартамент

В спалнята са внедрени меки неутрални тонове на синьо, кафяво и бежово, които се допълват, без да контрастират. Горната табла на леглото е висока, което създава усещане за повече височина на пространствата. Върху стените е създадена ивица в оттенък мляко с какао, която разчупва цвета на стените и обособява сектора с рафтче на стената.


Приглушени тонове


 Модерен винтидж апартамент

В спалнята се залага на неутралните тонове и изчистените форми на обзавеждането. Наситените какаови оттенъци допринасят за уюта в интериора, а меките бежови тонове подчертават семплотата на дизайна. Мебелите са с изчистен дизайн и без твърде много детайли. Креслото, шкафчето и скринът са напълно достатъчни за кътчето за четене, а картината върху стената добавя триизмерност и шикозност.


Разноцветни петна

 Модерен винтидж апартамент

В интериорите на апартамента са внедрени неголеми сектори с наситени оттенъци, боядисани върху стените, които създават настроение и добавят ярки тонове в декора. Бежови, оранжеви или с цвят еспресо, те подчертават детайлите, например рафтовете на стените, използвайки само мощта на цветовете, без да се налага да се оформят скъпоструващи архитектурни детайли и акценти.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, винтидж детайли, ярки цветове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg