фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектни аксесоари от рециклирани материали

Екологията е все по-модерна и актуална тема не само в сферата на индустрията, но и в грижата за дома. Според специалистите ресурсите на планетата застрашително намаляват и това кара дизайнерите на мебели и аксесоари да създават все по-нетрадиционни по форма и функция продукти, изработени от рециклирани материали.  Вижте няколко такива продукта, някои от които можете да претворите и сами у дома.


Кучешко или котешко легълце от стар куфар


 Ефектни аксесоари от рециклирани материали

Старият куфар с твърдо дъно е чудесен аксесоар, който можете да превърнете в легло за домашни любимци. Използвайте куфара изцяло или само твърдата му част и добавете ушита според размерите на аксесоара възглавница за лягане, пълна с дунапрен, вълна или парчета тъкан. Този аксесоар е изработен от стар, произведен през втората част на миналия век американски куфар, от долната част на който са добавени дървени крачка. Вижте как можете да превърнете аксесоара в нов предмет с нова функция тук.


Часовник от велосипедно колело

 Ефектни аксесоари от рециклирани материали

Рамката от велосипедно колело, с демонтирана гума, е чудесна основа за създаване на стенен часовник. Върху основата могат да се залепят цифри от пластмаса или метал - поне на четирите основни позиции - но може да се остави и с базисен дизайн. Часовниковият механизъм се прокарва през центъра на рамката и съдържа три стрелки – за часа, за минутите и за секундите.


Стол и табуретка от стари ски

 Ефектни аксесоари от рециклирани материали

Столът и табуретката за крака са изработени от дървесина, а седалките и облегалката са от изрязани стари ски. За проекта са използвани общо 6 ски с оригиналните цветове и надписи. Табуретката е създадена във форма, много удобна за поставянето на краката в седнала позиция от стола. Чудесен начин да се рециклират старите ски, които вече не използвате.


Картонени подложки за чаши

 Ефектни аксесоари от рециклирани материали

Внимателната изработка на подложките осигурява стабилност при поставянето на чаши отгоре върху тях. Водоустойчиви и стабилни, те са изградени от стар картон, от парчета, залепени като пчелна пита. Картонът може да се боядиса в ярък цвят, за да се добави акцент в интериорите.


Стъклени чаши от стари шишета

 Ефектни аксесоари от рециклирани материали

Долната част на истински винтидж бутилки от напитки са използвани за създаването на стъклени чаши за безалкохолни, вода или пък концентриран алкохол. Плътният материал на шишетата е изрязан с нагрят накрайник по ръбовете, а горната част е премахната. Чудесен начин да се използват старите стъклени бутилки, без да се налага да се претопяват и оформят за втори път.


Фруктиера от използвани бамбукови клечки за хранене


 Ефектни аксесоари от рециклирани материали

Изисканата фруктиера е изработена от използвани бамбукови клечки за хранене, залепени и преплетени по специфичен начин. Детайлите са щателно измити и подсушени, и могат да се използват повторно за създаването на ефектния акцент. Практичната фруктиера може да се сгъва и разгъва, за да се съхранява в шкафовете, ако не се използва. Тя добавя ефектен геометричен акцент към дизайна на всекидневната или кухнята. Вижте един проект за бамбукова фруктиера тук.


Източник: thedailygreen.com







Няма коментари


ключови думи
ефектни аксесоари, рециклирани материали, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg