фирми продукти
представяме
работа
 
8 лесни проекта за прозорците

Добавете допълнителна доза очарование в интериора с помощта на тези лесни и практични идеи задекорация на прозорците, с които ще създадете цветни акценти с малко средства.


Плисирани щори

8 лесни проекта за прозорците

Тази семпла драперия може да бъде направена от всякаква материя, като изберете любимите си тъкани, цветове и мотиви. За основа е използвана римска щора, нагъната на пластове. Щората е захваната с декоративна панделка в координиращ оттенък, завързана в долната част на аксесоара, на желаната височина. Това дава възможност за контрол на светлината в интериора, без да се прави компромис с дизайна.


Цветни завески

8 лесни проекта за прозорците

Така наречените ‘кафе завески’ представляват частични пердета, окачени на корниз, монтиран в долната част на прозорците. По този начин се осигурява уединение в интериорите, без да се спира светлината отвън. Завеските са лесни за създаване – срежете два панела от желания текстил и ги окачете с щипки с халки, захванати за корниза. Можете да използвате и метални халки, поставени в горната част на панелите, през които да прокарате декоративна панделка – нея можете да завържете над корниза.


Акценти с ширити

8 лесни проекта за прозорците

Обикновените панели за пердета можете да освежите с няколко ролки цветен ширит, най-добре с ресни или помпони. Пришийте ширитите по ръбовете на панелите тъкан и окачете завесите. Можете да използвате и цветни ивици плат от други аксесоари, например стари тапицерии.


Нова роля за старите завеси

8 лесни проекта за прозорците

Ако любимите ви завеси са се повредили не ги изхвърляйте веднага. Използвайте ги за създаване на къси ‘кафе завески’, като изрежете повредените части. Ако разполагате само с няколко парчета от тъканта, срежете ги и ги залепете върху основа от обикновени ролкови щори с джобове за корнизите. Можете да използвате подходящо лепило или да пришиете двете части по ръбовете с шевна машина.


Имитация на текстил

8 лесни проекта за прозорците

Ако харесвате красотата на тъканите, но не сте особени почитатели на почистването им от прашни натрупвания, създайте ефект на текстил върху дървена основа. Изрежете няколко парчета ПДЧ или шперплат, така че да оформите драперия. Монтирайте ‘драперията’ над прозорците и я облепете с цветна хартия или тапети. За монтажа можете да използвате Г-образни скоби, а вместо хартия можете да използвате боя и шаблони, за да оформите цветните детайли върху аксесоара.


Цветни принтове

8 лесни проекта за прозорците

Обикновените ролетни щори за прозорците могат да се трансформират в цветни акценти за интериорите чрез щамповане на разнообразни мотиви в ярки тонове. Вижте тук как да създадете ‘патладжанени’ щори за кухненските прозорци. Използвайте готови или създадени от Вас щампи, бои за текстил и малък валяк за боядисване, за да създадете цветните акценти върху щорите. Съобразете цветовете с оттенъците в интериора или добавете доза дръзки тонове.


Завеси с екстри


8 лесни проекта за прозорците

Повредените в долната си част или твърде къси пердета могат да се трансформират в завеси за чудо и приказ. Срежете повредените сектори и пришийте по ръбовете парчета от друга материя, за да достигнат пердетата дължина до пода. Можете да изберете тъкан с лъскавина или да съчетаете контрастни тонове върху двете части на завесите. По ръбовете можете да пришиете ширити или да създадете с шевна машина декоративни ивици.


Бързи акценти

8 лесни проекта за прозорците

Освежете късите пердета или щори за минутки с няколко ивици цветна декоративна панделка. Поставете няколко парчета ширит върху панделката и ги срежете на разнообразни дължини, за да създадете несиметричен ефект. Пришийте акцентите към панела или ги захванете с клипсовете на халките за корнизите в горната част на аксесоара.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
проекти за прозорци, декорации за прозорци, щори, пердета

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg