фирми продукти
представяме
работа
 
10 необичайни употреби на бебешкото олио

Бебешкото масло е евтино и достъпно, а освен това може да се използва не само за масажи на бебешката кожа. Вижте няколко необикновени употреби на маслото при грижата за дома.

10 необичайни употреби на бебешкото олио


1. Грижа за кожените аксесоари

Бебешкото олио поддържа здравината и лъскавината на аксесоарите и обувките, създадени от кожа. Нанесете го с мек парцал върху кожата и леко го втрийте. Избършете със сухо парче тъкан и излъскайте. Маслото създава водозащитен слой върху материята, който не позволява намокряне.


2. Помощ при заял цип

Ако ципът на дрехата или на тапицерията не иска да се движи, нанесете малко бебешко масло с памучно тампонче за почистване на уши. Обработете двете страни на циповете, за да осигурите безпроблемно движение по зъбците. С бебешко олио можете да поправите скърцащи панти, заяло чекмедже или повредена вратичка на шкафа.


3. Почистване на латексови бои

10 необичайни употреби на бебешкото олио

Ако сте се изцапали при боядисването на дома си и имате петна от латекс по ръцете и лицето си, в косата и по краката, бебешкото масло ще Ви помогне да ги махнете от кожата си. Почистете изсъхналите парчета, които сами падат, а останалите сектори върху кожата третирайте с олио. Нанесете маслото с памук и го втрийте с лек натиск. Маслото кара латекса да се отлепи, като именно по тази причина то не е подходящо за употреба с презервативи. Когато олиото подейства използвайте пемза и сапун, за да отстраните латексовата боя.


4. Отлепване на съдове от рафтовете

За да не повредите повърхностите на дървените рафтове или масата за хранене, ако някой от поставените мокри или горещи съдове са залепнали за повърхността, използвайте малко бебешко олио. Нанесете го с памучен тампон за уши, като минете по ръбовете на съда. Изчакайте няколко минутки и леко издърпайте съда от основата.


5. Репелент срещу насекоми

Ако имате работа в градината или отивате на пикник сред природата, нанесете върху откритите части на кожата бебешко олио. Олиото играе ролята на репелент и отблъсква насекомите.


6. Лъскане на дървените повърхности


За да почистите и излъскате дървените мебели и аксесоари у дома за минутки, използвайте мек парцал, който не изпуска влакна, напоен с бебешко масло. То е практичен препарат за лъскане и почистване на белите петна от вода, които остават при поставянето на горещи или мокри съдове върху дървесината. Минералното олио създава водонепромокаем слой върху мебелите и ги предпазва от замърсявания.


7. Асистент при почистване на праха у дома

Нанесете бебешко олио върху меко парцалче за почистване на прах и избършете повърхностите в дома си с него. Попилото в дървесината масло не позволява на частиците да се задържат и защитава от повреждане.


8. Поправка на заяла машина за нарязване на хартия

Ако машината за нарязване на документи и хартия в офиса е заяла и не иска да работи използвайте бебешко масло. Поставете в тава за печене няколко листа хартия и ги накиснете с олио. Извадете старите парчета от машината и пуснете за нарязване листата с бебешко масло.


9. Почистване на мръсната сапунена пяна


Почистете мръсните натрупвания от сапунена пяна върху душ кабината или завесите за баня с малко бебешко олио. Внимателно изсипете върху повърхностите маслото или използвайте парче текстил, за да избършете нечистотиите. Ако има нужда можете да използвате груба гъба, за да изтъркате засъхналата пяна.


10. Премахване на дъвки, стикери, лепенки

10 необичайни употреби на бебешкото олио

Ако намерите залепнала за килима или тапицерията на дивана дъвка, използвайте бебешко масло, за да я премахнете. Нанесете малко масло върху засегнатите участъци и отлепете. Лубрикантът върши много добра работа и при премахване на залепнали стикери върху плочките и керамичните съдове, както и за отлепване на лейкопласта от кожата. За да премахнете остатъците от лубрикант използвайте парче плат, напоено с ябълков оцет.

Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
бебешко олио, грижи за дома, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg