фирми продукти
представяме
работа
 
Висящ рафт за аксесоари

Ако не разполагате с много пространство в дома си, използвайте пространството над прозоречните рамки, за да окачите този лесен за направа аксесоар. Той може да се използва като рафт, върху който да поставяте зелени стръкчета, сухи цветя или акценти за интериорите.

 Висящ рафт за аксесоари

Проектът, показан на изображенията, използва за основа дървена дъска, окачена на кожени ивици, а за аксесоари са използвани няколко винтидж термоси. Аксесоарът можете да окачите върху стената, например в кухнята, за да го използвате за съхранение на практични вещи, например чаши за чай. Вграденият в рафта термос можете да трансформирате във вазичка за свежа зеленина в зависимост от сезона. В отвора можете да поставяте различни съдове, стига те да са с подходящи размери.

 Висящ рафт за аксесоари


Необходими материали:


* дървена дъска с желаните размери
* няколко стари термоса или други съдове
* здрави ивици тъкан или изкуствена кожа
* метални кукички
* лак или оцветител за дървесина, или боя в желания оттенък
* дрелка
* трионче за ажурна резба
* шкурка


Инструкции:


1. Отбележете и пробийте с дрелката отворите за захващане на рафта с ивиците тъкан. Добре е те да са на разстояние поне 2 сантиметра от ръба. Отворите трябва да са достатъчно големи, за да нанижете през тях ивиците за окачване, но не толкова, е да пропускат възела откъм долната страна на дървената талпа. Изберете къде да поставите вградения съд и очертайте с молив окръжност, като използвате съда за ориентир. Пробийте пилотна дупка в средата на окръжността, за да захванете триона

 Висящ рафт за аксесоари

2. С триона изрежете кръглия отвор за термоса и обработете с шкурка ръбовете. Почистете основата и я лакирайте или боядисайте. Изчакайте да изсъхне, а през това време изрежете ивиците от кожата или избраната тъкан.

 Висящ рафт за аксесоари

3. За да захванете съда, поставете ивица от тъканта по ръба на отвора и захванете двата й края с гвоздеи с широка глава. Ивицата ще задържа съда. Ако искате допълнителна стабилност можете да захванете втора ивица перпендикулярно на първата, така че да обхванете термоса от няколко страни.

 Висящ рафт за аксесоари

 Висящ рафт за аксесоари

4. Прегънете ивиците за окачване и ги прокарайте през отворите върху основата. Завържете голям възел откъм долната страна на дъската. Ако не сте убедени, че възелът ще задържи рафта изправен, нанижете дървено мънисто и завържете възела или го залепете с малко течен силикон.

 Висящ рафт за аксесоари

5. Монтирайте металните куки на мястото, на което ще окачите аксесоара, като съобразите разстоянието между тях да е равно на разстоянието между отворите върху основата. Можете да използвате и метални винтове с халки.

 Висящ рафт за аксесоари

6. Монтирайте куките на избраното място и окачете върху тях ивиците изкуствена кожа. Захванете всяка ивица с щипка за пране, за да уравновесите двата края на дъската. Ако ивиците са твърде дълги, изрежете част от тях.

 Висящ рафт за аксесоари

7. Ако искате да създадете перманентна дължина на ивиците, захванете клуповете с метални втулки. Ако искате да променяте дължината, пробийте отвори в ивиците и прокарайте парче изкуствена кожа през отворите, за да захванат клуповете.

 Висящ рафт за аксесоари

 Висящ рафт за аксесоари

8. Поставете термосите и потопете в тях стръкове свежа зеленина или борови клончета. Можете да монтирате няколко метални кукички или винтове с халки, така че да можете да местите аксесоара из дома си, за да го използвате там, където ви е необходим.

 Висящ рафт за аксесоари

 Висящ рафт за аксесоари


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
креативен проект, ефектен акцент, аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg