фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни комбинации за дома

Най-лесният начин да освежите интериорите си е да смените цветовете на основните детайли в помещенията. Това включва стените, пода, фризовете и рамките, фокусната точка и акцентите. За да създадете хармоничен и балансиран интериор, необходимо е да съчетаете цветовете така, че да има визуално допълване на избраните оттенъци. Ето няколко доказани във времето съчетания, показани в една конкретна стая, за да прецените как се променя атмосферата на интериорите при смяната на тоновете.


Цветове и багри


Цветни комбинации за дома

Ако се притеснявате да експериментирате върху интериорите в своя дом, вижте как се съчетават избраните от експертите тонове. Оттенъците се избират в зависимост от тяхната наситеност и могат да се изберат за стените, за тавана, за акцентите или за аксесоарите в интериорите. В зависимост от мащабите на употреба всеки цвят разполага с разнообразни характеристики. Ако се използва за стените, оттенъкът е с една интензивност за палитрата, а ако се използва като акцент, е с друга. Палитрите се преценяват чрез съчетаването на цветови карти, а всеки оттенък е вдъхновен от предметите в дома.


Светлосиньо, тъмносиво и светлосиво

Цветни комбинации за дома

Синьото и сивото се съчетават чудесно в интериорите. В този интериор стените са в светлосиньо, а таванът е в тъмносиво. Светлосивите фризове и рамки балансират между двата нюанса, за да създаде хармоничен диалог. Тъмните тонове не позволяват на светлосиньото да изглежда твърде незряло, а аксесоарите в наситени оттенъци подчертават контраста. Палитрата е създадена в скандинавски стил и елегантност. Синьото създава студена атмосфера и свежест в помещението, омекотени от топлите тонове на дървесината на настилката. Изобилната светлина и огромното огледало над камината дават възможност да се използват аксесоари в наситени цветове, като се избягва създаването на мрачни интериори.


Вдъхновение от аксесоарите

Аксесоарите, вдъхновили палитрата са керамични съдове в светлосиньо, аксесоари в светлосиво, бамбукова купа и декоративни акценти в тъмносиво.

Цветни комбинации за дома



Светла охра и кремаво жълто

Цветни комбинации за дома

Топлите тонове на охрата и жълтото са съчетани с бели акценти, за да се хармонизира мекотата на тоновете. Светлите и свежи оттенъци създават уют и слънчева атмосфера, а освен това се съчетават чудесно с дървесните тонове на настилката. Златистите нюанси на жълтото са много по-лесни за съчетаване, отколкото цитрусовите, тъй като не са толкова интензивни. Таванът е с няколко тона по-светъл от стените, а белите фризове подчертават наситеността.


Вдъхновение от аксесоарите

Аксесоарите, вдъхновили палитрата са стъклена ваза в кремаво, няколко аксесоара в топла охра, плетена купа, раковини и морски звезди.

Цветни комбинации за дома


Тъмнозелено, люляково и маслено зелено

Цветни комбинации за дома

Макар и наситени, оттенъците в интериора са съчетани по начин, който запазва хармоничния чар на помещението. Наситено зеленото е използвано върху стените, както и за килима на пода. Маслено зелените акценти създават контраст, а люляковите фризове, таван и фотьойл създават нестандартен акцент в интериора. Таванът и фризовете са в еднакъв оттенък на розовото, като по този начин се създава усещане за простор и височина. Тъй като са органични и естествени, тези тонове не изглеждат твърде кичозно, въпреки контраста.


Вдъхновение от аксесоарите

Аксесоарите, вдъхновили палитрата са керамична чиния, раковини и ваза в розово, свежи ябълки и круши, папратов хербарий, японски пръчки за хранене, рустикална ленена кухненска кърпа на райета в зелено.

Цветни комбинации за дома


Боровинково, сиво и виненочервено

Цветни комбинации за дома

Тъмните винени стени са акцент в интериора, без стаята да изглежда твърде мрачна и тъмна. Наситените тонове на аксесоарите, килима и первазите са омекотени от светлата камина и тъмносивия диван. Сивият таван омекотява виненочервеното, без да изпъква, а мекият контраст не създава напрежение за погледа. Светлината от прозореца и огромното огледало дават възможност да се използват наситени оттенъци, без интериорът да изглежда тесен.


Вдъхновение от аксесоарите

Аксесоарите, вдъхновили палитрата са купа и аксесоари в сиво, стъклени акценти в пурпурно, тъкани и аксесоари в червено.

Цветни комбинации за дома


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
цветни комбинации, идеи за дома, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg