фирми продукти
представяме
работа
 
20 неочаквани употреби на вещите за банята

За да се грижите за своя дом и удобство не е необходимо да се харчат много средства. Използвайте подръчните вещи в дома си, за да създадете практични аксесоари за банята и да се погрижите за ежедневните домакински задължения. Вижте няколко неочаквани употреби на стандартните вещи.


1. Поставка за хавлиените кърпи под прозореца

20 неочаквани употреби на вещите за банята

Монтирайте дървената поставка за растения под прозореца, от вътрешната страна на помещението. Ако поставката е захабена, можете да нанесете върху нея няколко пласта боя и да я оставите да изсъхне. Вътре в нея можете да съхранявате хавлиените кърпи на рула, като не използвате подовото пространство на банята.


2. Поставка за хавлиените кърпи от стара стълба


20 неочаквани употреби на вещите за банята

Вместо стандартната поставка за хавлиени кърпи в банята, използвайте стара дървена стълба. Боядисайте я в желаните цветове или я оставете в оригиналния цвят за рустикален акцент. Добре е стълбата да е от бамбук или дървесина, която да е устойчива на влага. Облегнете аксесоара на стената и поставете кърпите върху етажите. Можете да монтирате стълбата към стената с Г-образни скоби за повече стабилност.


3. Магнитен аксесоар за шкафчето


20 неочаквани употреби на вещите за банята

За да намирате вещите в шкафчето над мивката по-бързо, залепете върху стените му няколко магнитчета. Върху тях можете да държите металните аксесоари, например ножици, пинцети, инструменти за красота и прочее. Ако имате повече такива инструменти, можете да монтирате дълга магнитна ивица, върху която да ги подреждате с едно движение.


4. Лак за нокти срещу петната от ръжда


20 неочаквани употреби на вещите за банята

За да запазите порцелановите рафтчета от образуване на ръждиви петна, например от мокрите опаковки пяна за бръснене, използвайте безцветен лак за нокти. Нанесете лака върху дъната на металните опаковки и оставете да изсъхне.


5. Декоративни панделки за завесата за баня

20 неочаквани употреби на вещите за банята

Използвайте парчета декоративна панделка в свежи тонове, за да завържете завесите за баня за корнизите. Промушете панделката през металните пръстени на завесата и ги завържете на желаната дължина за корниза.


6. Хавлиена кърпа за напояване на растения

20 неочаквани употреби на вещите за банята

За да поддържате влагата на домашните растения, използвайте малка хавлиена кърпа с мека повърхност, която абсорбира добре течностите. Потопете кърпата във вода и я поставете на дъното на тава или друг съд. Налейте в съда вода и поставете растенията. Така растенията ще се овлажняват за няколко дена, ако искате да прекарате няколко дена почивка извън дома си.


7. Сода за хляб за почистване на ваната

20 неочаквани употреби на вещите за банята

Не харчете средства за скъпи препарати за почистване. Използвайте обикновена сода за хляб, за да изтъркате отвътре и отвън ваната. Содата е нежен абразив, а смесена на паста с малко крем тартар и лимонов сок, тя премахва петната по порцелановите аксесоари. Оставете пастата за 20 минути и изплакнете добре.


8. Ваза за съхранение на ролките тоалетна хартия

20 неочаквани употреби на вещите за банята

За да съхранявате ролките с тоалетна хартия на ръка разстояние, използвайте обикновена стъклена ваза. Добре е вазата да е прозрачна, да е широка и висока, за да събира няколко ролки тоалетна хартия. Можете да използвате поставка от матирано стъкло, но е добре да се вижда колко рула има, а гостите Ви да не се налага да търсят нова ролка, ако старата свърши.


9. Държач за хавлиените кърпи за съхранение на вещите

20 неочаквани употреби на вещите за банята

Монтирайте метален държач на стената на банята си, за да съхранявате най-използваните почистващи препарати. Така няма да претрупвате шкафа на мивката и подовото пространство на банята.


10. Филтри за кафе за почистване на огледалата

20 неочаквани употреби на вещите за банята

За да почистите огледалата в банята и в дома си лесно и без да оставяте петна, използвайте обикновени филтри за кафе. Те се продават в пакет по много, затова можете да държите няколко в шкафа, за да почиствате огледалото над мивката с малко препарат за прозорци.


Следва продължение...


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари, баня, практични идеи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg