фирми продукти
представяме
работа
 
Рамка в рамката

Макар и много обикновен като замисъл, този проект е ефектен акцент за интериорите. Освен всичко това той е и евтин аксесоар, който можете да оформите по свой вкус, в желаните тонове и размери. За проекта са Ви необходими евтини материали и не много време, но можете да развихрите въображението си при избора на картина за основата на картините рамка-в-рамка. За фона изберете цветна тъкан желаните оттенъци.

Рамка в рамката


Необходими материали:


* голяма дървена рамка за картини
* малка дървена рамка за картини
* грунд – спрей
* спрей-боя
* тъкан за основата
* бяло лепило
* бял картон
* линийка и молив
* маркер
* тапицерски телбод
* ножици
* макетен нож

Рамка в рамката


Инструкции:


1. Нанесете два слоя грунд – спрей върху двете рамки и изчакайте да изсъхне. Нанесете спрей-боята в един или в два нюанса, които да си подхождат. Изчакайте боята да изсъхне.

Рамка в рамката

2. Измерете двете рамки. Използвайте размерите на отвора на по-голямата рамка, за да изрежете с макетен нож парче картон, което да пасне, като можеда добавите по 2 сантиметра бонус. Измерете отвора на по-малката рамка и срежете в картонения лист отвор с тези размери.

Рамка в рамката

3. Срежете от тъканта парче с размерите на картонения лист. Срежете отвора.

Рамка в рамката

Нанесете бяло лепило върху картона и залепете тъканта по ръбовете. Притиснете и изчакайте да изсъхне.

Рамка в рамката

4. Обърнете по-малката рамка и махнете стъкления панел. Поставете отгоре облицования с тъканта картон и го захванете с тапицерски телбод към задната част на малката рамка. Телбодчетата не трябва да са много големи, за да не преминат през рамката.

Рамка в рамката

5. Поставете желаната рисунка или картина в малката рамка, и я поставете в голямата. Ако рамката има аксесоари за окачване, можете да ги използвате, но ако няма, трябва да намерите друг начин да закрепите малката рамка в голямата. За да стои тя стабилно, изрежете от картон 4 големи и 16 малки триъгълника. Върху всеки голям триъгълник залепете четири по-малки.

Рамка в рамката

Залепете триъгълниците с малко лепило и изчакайте да изсъхне.

Рамка в рамката

Захванете триъгълниците в четирите ъгъла на рамката с тапицерски телбод, вкарайте стъклото и окачете картината на стената. Малките триъгълници, които сте закрепили за малката рамка, ще задържат двете части стабилни.

Рамка в рамката


Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
лесен проект, ефектен акцент, декорация, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg