фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикална масичка за кафе от... стар прозорец

Ако обичате мебелите с винтидж очарование и искате да създадете интериор с рустикална атмосфера, вижте една идея. Тя е подходяща както за дома, така и за вилата. За нея ще са Ви необходими подръчни материали и стари аксесоари – две дървени сандъчета за основа и стар прозорец за горна част.

 Рустикална масичка за кафе от... стар прозорец

Проектът е много подходящ за хора, които са загрижени за природата и обичат да рециклират старите вещи, за да ги използват многократно, вместо да ги запокитят в коша за смет. Ако искате да постигнете по-изискан дизайн, можете да нанесете върху аксесоарите боя. По този начин ще освежите детайлите и ще можете да създадете цветни акценти за интериорите. Мебелът може да се разглабя много лесно, макар горната част да се захваща към основата за повече стабилност на аксесоара. Винаги можете да замените някоя от частите, ако тя се счупи.

 Рустикална масичка за кафе от... стар прозорец

Какво Ви е необходимо, за да ги изработите: две дървени сандъчета – те трябва да са здрави и с еднаква височина; стар прозорец със здраво стъкло; по желание – метални Г-образни скоби или лепило за дървесина, ако искате да захванете прозореца за двете части на основата. Тъй като винаги има риск някой от семейството или гостите Ви да падне върху масичката за кафе и да счупи стъклото, което носи рискове от наранявания, изберете стъкло с дебелина поне 0.6 сантиметра или заменете стъклените детайли с такива от пластмаса.

 Рустикална масичка за кафе от... стар прозорец


Как да ги изработите:


1. Поставете двете части на основата на разстояние, така че рамката на прозореца да се изравни с ръбовете на дървените сандъчета. Предварително можете да монтирате по две колелца върху всеки аксесоар, за да можете да местите масата при необходимост.

2. Поставете прозореца върху двете сандъчета и изравнете ръбовете. Ако използвате лепило, изравнете с шкурка повърхностите, които ще залепвате, нанесете лепилото и поставете нещо тежко върху мебела, докато стегне. Ако използвате метални скоби, монтирайте ги за всяка от двете части, като поставите поне по две скоби за всяко сандъче.

3. Ако желаете, можете да нанесете боя върху стъклата на прозореца или да залепите върху тях с декупаж цветна хартия.


Източник: shelterness.com







19 януари 2012 17:17 | Рустикална масичка за кафе от... стар прозорец
От: popov4e
Не само е грозно, но издава и мързел- можеше автора на идеята да почисти с шкурка дървената рамка, да открие по-приемливи щайги и та всичко да удари една ръка боя... А Дани съветвам да попрочете какво точно включва стил "рустик"- учи се в някои уч.заведения, но в никакъв случай няма мързел и клошарство. МОЛЯ ви не поздравявайте мързела и липсата на естетика! В този вид масата бих сложила в мазето и върху нея ябълките и крушите за през зимата - щом се появи петънце, ще се вижда веднага и отдолу, и отгоре и няма да се налага като ги преглеждам да обръщам плод след плод. Но в холаааааааа..... Моментално ще сигнализират и познати и непознати, за близките да не говорим, на медицинските власти.Нали четете понякога на някои съседи се изчерпва търпението за такива "съхранени вещи" и сигнализират кой в община, кой в лудница... )))
8 ноември 2011 15:04 | ау..
От: kali
Като за студентско общежитие става. Там много такива "дизайнерски решения" могат да се видят - врата върху кашони за маса, кашон с покривчица за шкаф.... Тази още по-кич може да стане ако й се сложат едни коледни лампички ;)
20 октомври 2011 21:59 | Супер
От: Милена
Идеята е страхотна направих си я току-що.Благодаря,не бих се сетила
10 октомври 2011 13:06 | Ooo
От: Yordanova
Мисля, че рустикален не означава точно клошарски.... От стъклата на тези прозорци могат да се направят хиляди други неща.... Та тази "маса" просто е грозна, дори ужасна - повече прилича на купчина боклуци в средата на стаята. Аз използвах няколко идеи от този сайт, и определено съм фен на рустикалния ефект, дори старите прозорци още ми пречат, не съм ги хвърлила.... Но , по дяволите!!! , ако някой пльосне стар прозорец върху щайга в хола си, нека се обади да дойда да го видя с очите си... Ха-ха С огромно уважение към автора на идеята - убедена съм, че той може да измисли и да сподели много други идеи за старите прозорци...
4 октомври 2011 02:23 | Страхотно е!
От: Ясен
Прекрасна идея. Поздравления!
2 октомври 2011 18:48 | свежо
От: дани
да.харесва на хора с вкус.ако е ново и купено от магазина може да значи че имаш пари , не вкус.много е красиво. поздравления за идеята
16 септември 2011 11:20 | явно
От: soyabean
явно на някои хора им допада рустикалния ефект, щом някой я е направил и я е постнал в сайт за интериор
13 септември 2011 11:08 | Не мога да повярвам
От: Yordanova
Наистина ли на някой му харесва това??????
1 ]
8 резултата в 1 страница


ключови думи
рустикална масичка, интериор, дизайн, винтидж стил

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg