фирми продукти
представяме
работа
 
11 интериора със скосени тавани

Ограничените пространства под скосените покриви могат да се използват  практично и функционално, без  да се прави  компромис  с удобството. Таванските помещения и пространствата под покривите могат да се трансформират в удобни стаи за почивка, игра и четене. Ако към таваните се добавят няколко тавански прозореца, помещенията придобиват уютна и светла атмосфера, подходяща за ежедневни дейности.


*  Просторната и светла таванска стая е частично отделена  от  долния етаж чрез парапет. Тя е трансформирана в спалня, а таванските прозорци осигуряват изобилие от естествена светлина  през  деня. Отворената архитектура осигурява усещане за просторен интериор, а пространствата са оформени практично и функционално, въпреки малките си размери.

 11 интериора със скосени тавани

*  Тази спалня разполага с едностранно скосен покрив, под който се намира леглото. за да се трансформира в архитектурен детайл,  скосената част е боядисана в наситено зелено,  а  стените на стаята са  решени  в  бяло. Графичният акцент върху скосената част създава фокусна точка  в интериора.

 11 интериора със скосени тавани

*  Помещенията със скосени тавани са чудесен кът за създаване на домашен офис или за ученическо бюро. Ако в помещението има достатъчно естествена светлина – от странични или тавански прозорци – достатъчно е да добавите таванска  или  настолна лампа,  която да осигурява светлина вечер. Поставете ъглово бюро с много рафтове и чекмеджета, а върху повърхностите на скосените тавани може да добавите вградени лампи или леки аксесоари.

 11 интериора със скосени тавани

* Широкият скосен таван е с  вградени в конструкцията му прозорци, които насочват светлината си директно в стаята.  Макар и много малко като размери, помещението е обзаведено с легло, фотьойл с табуретка и скринове.

 11 интериора със скосени тавани

*  Макар и просторна, спалнята е обзаведена сравнително скромно, така че се оставя достатъчно пространство  за  движение  из  стаята. Подпокривното пространство  е достатъчно за легло, канапе и няколко шкафа, като прозорците се намират не върху тавана, а върху стените, вградени в скосените повърхности.

 11 интериора със скосени тавани

*  Малкото пространство е претъпкано с мебели, като е намерено кътче за леглото, за две  странични масички с настолни лампи,  за работно бюро  и  за  шкаф  за  книги  и  документи.  Бюрото е поставено така,  че  да  се възползва максимално от естествената  светлина през прозореца на стената, а таванските прозорци осигуряват гледка към  звездното нощно небе.

 11 интериора със скосени тавани

* Ако не може да се използва за обзавеждане, скосеният таван може да се оформи  като ниши за съхранение на вещите.  Шкафовете могат  да се вградят директно в стените,  за да не заемат от пространството в стаята.

 11 интериора със скосени тавани

* Частично отделената от долното ниво стая е оформена така, че да се  възползват максимално от малкото пространство.  Прозорецът и лампите осигуряват светлина в уютния кът, оформен като всекидневна стая с работно бюро и  канапе за четене. Заради ниските тавани основните мебели са поставени в средата на помещението, а отстрани са поставени  шкафовете.

 11 интериора със скосени тавани

*  В това помещение таванът е скосен само в едната част на стаята. Под  скосения сектор е вместена кушетка  за четене  и  дрямка. Малкият прозорец пропуска  достатъчно естествена светлина, а вградената в тавана  луна свети вечер.

 11 интериора със скосени тавани

*  Много малка, но уютна, спалнята е изцяло с дървена облицовка, която обхваща стените и скосените тавански плоскости. Леглото е поставено  между стените, под скосения таван, а светлина се осигурява  през  малкото странично прозорче с щори,  таванската лампа и двете настолни лампи встрани на леглото. Дървената облицовка подсилва атмосферата в иначе малкото помещение на тавана.

 11 интериора със скосени тавани

* Просторните подпокривни  пространства  са обзаведени в неутрални тонове, а за разкош са добавени няколко акцента в ярки оттенъци. Бялото върху стените и таванските плоскости визуално разширява  помещението, а изобилната светлина от  прозорците подсилва ефекта. Дизайнът залага на контрастите между пода, тавана  и  стените.

 11 интериора със скосени тавани


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
интериори, скосени тавани, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg