фирми продукти
представяме
работа
 
9 красиви интегрирани градински беседки

Градинските беседки са практично допълнение към екстериора, особено ако разполагате с достатъчно пространство в градината си. В тях можете да се събирате с приятели, да пиете следобедния си чай или да се отдадете на интересна книга. Голяма или малка, беседката е ефектна фокусна точка за всяка градина или двор, особено ако сте се постарали да я обзаведете ефектно. В зависимост от големината, беседките се наричат още белведери и градински павилиони. Вижте няколко вдъхновяващи идеи за градински беседки, интегрирани в конструкцията на основната сграда или на верандата.


1. Снежнобяла беседка до дома


 9 красиви интегрирани градински беседки

Конструкцията на белведера е сходна на тази на основната сграда, като са използвани сходни материали и тонове. Така двете структури ся сякаш част от цялостната конструкция на дома. Компактната сграда се използва като външно помещение за срещи и четене, а широкият покрив пази седящите от вятър и дъжд, както и от силното слънце. Масата за хранене е подходяща както за закуска, така и за вечеря, а заобикалящата зеленина е чудесен фон за екстериора.


2. Беседка на верандата с джакузи


 9 красиви интегрирани градински беседки

Конструкцията е продължение на просторната веранда и съдържа в себе си луксозно джакузи сред зеленина. Покривът предпазва от дъжд и слънце, а страхотната панорама допълва релаксиращия характер на ваната. Издадената напред беседка се намира до просторен кът за сядане на верандата.


3. Повдигната беседка

 9 красиви интегрирани градински беседки

Беседката към тази веранда е повдигната на височина, както е направено с верандата. Издадената напред конструкция е поставена върху високи опори и е сходна като структура и материал на заобикалящите конструкции, с покрив, който предпазва от дъжд и слънце. Панорамата към американските Скалисти планини е чудесен акцент в есктериора на беседката.


4. Беседка като част от верандата


 9 красиви интегрирани градински беседки

Тази беседка е неизменна част от верандата пред къщата, като сградата е обособена само частично, като е издадена напред. Създадена с внимание към детайла, викторианската архитектура включва практичен кът за сядане с островат покрив. По този начин кътът е обособен от останалата част от верандата, но е на ръка разстояние от пейката, входа на дома и стъпалата за градината.


5. Остъклена беседка в градината

 9 красиви интегрирани градински беседки

Свързаната с верандата структура е остъклена частично и е скрита сред зеленината. Тя е чудесен кът за хранене, кафе и четене през горещите часове на деня, когато верандата е твърде слънчева. Обзаведена е с маса и столове за хранене, а от верандата беседката е отделена чрез врата.


6. Дворна беседка

 9 красиви интегрирани градински беседки

Отделена от основната конструкция на дома, но свързана визуално със сградата чрез дървения двор, беседката осигурява сянка и защита от студ и вятър. Външното помещение е подходящо за хранене, разговори и четене, а остъклените прозорци пазят от слънце и вятър. Беседката е заобиколена от зеленина и градински акценти, какъвто е фонтанът.


7. Беседка с басейн

 9 красиви интегрирани градински беседки

Продължение на просторната открита веранда, белведерът е с огромни размери и осигурява сянка сред зеленината. До структурата има огромен басейн, заобиколен от дървета. Верандата преминава в беседката, като осигурява огромно пространство за събиране и хранене под сянката на дърветата. Белведерът е обзаведен с маса и столове за хранене, които са практична екстериорна трапезария при дъжд или силно слънце.


8. Беседка с азиатски полъх

 9 красиви интегрирани градински беседки

Нестандартната като структура беседка е построена в края на дървената веранда и е заобиколена от вода и растения. Тя е с архитектура, вдъхновена от азиатските сгради, с метален покрив и кедрова основа. Екстериорът включва японски езера с водни растения и лехи с екзотична зеленина.


9. Частична беседка


 9 красиви интегрирани градински беседки

Свързаната с основата беседка се явява продължение на сградата. Тя сякаш е долепена до къщата, но разполага със собствено обзавеждане от маса и столове за хранене. Скрито от слънце и дъжд, кътчето е чудесно решение за закуска, за сутрешното кафе или за разговор на открито. Пред къщата се намира закътано сред зеленина пристанище, което предлага спираща дъха панорама към водата.


Източник: bhg.com







13 октомври 2011 16:27 | Прекрасно!
От: Eti
Рай!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за градината, беседки, градински беседки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg