фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за празния ъгъл

Ако се чудите как да оформите празния ъгъл в някоя от стаите в дома си, ето няколко идеи. Ако Вашето жилище е малко, всеки сантиметър от помещенията трябва да се използва без компромис за удобството в дома.


Кът с практичен характер


5 идеи за празния ъгъл

Не е задължително да създадете интериорите наведнъж. Можете да оформите основа и да добавяте нови детайли, когато имате възможност, като време и като средства. За обзавеждането използвайте мебели и аксесоари, които имате из дома си или които стоят непотребни на тавана. Можете например да оформите в спалнята си ъгъл за преобличане, като е добре той да е разположен до прозорец. Добавете голямо огледало, табуретка или стол без облегалка, няколко стенни закачалки или куки, а за разкош можете да обзаведете къта с неголям килим и малка странична масичка за вещите. На прозореца поставете щори или завеси, за да си осигурите уединение, но без да блокирате напълно светлината. Ако кътчето не е с прозорец, добавете настолна или подова лампа. Използвайте меки материи, за килима и за тапицерията, тъй като при преобличането те ще се докосват до кожата често. Ако кътчето ще се използва от няколко човека, поставете няколко куки с имената на всеки, за да можете да закачате дрехите си. Ако има достатъчно пространство, можете да поставите малка масичка за гримиране.


Кът за четене в детската стая

5 идеи за празния ъгъл

Оформете кът за четене до прозореца в детската стая. Добавете кресло тип барбарон, което е удобно за деца и възрастни, стенна лампа, насочена надолу, малка масичка или шкаф за книги, и няколко картини за стената. Прозорците можете да оставите без завеси или да използвате щори, които се манипулират лесно. Изберете меко кресло или нисък стол, който е подходящ за деца на всякаква възраст и не носи риск от нараняване. Изберете мебел за книги и играчки с размери, в зависимост от броя им. Оформете къта с неутрални нюанси, а ярки цветове можете да включите чрез цветни акценти.


Вътрешна градина


5 идеи за празния ъгъл

Ако обичате да се грижите за растения, оформете малка вътрешна градина в ъгъла на някоя от стаите. Необходимо е кътчето да е до прозорец, за да си набавят растенията необходимата светлина от слънцето. Можете да поставите саксиите върху не много широка, висока маса, или да ги подредите върху няколко пейки, поставени една върху друга. За да използвате пространството във височина, окачете върху стените няколко растения. Съчетайте разнообразни като цвят и текстура растения, за да създадете цветен ефект. За да балансирате визуално къта, поставете върху пода растение с обем, което не изисква толкова светлина, например аспарагусова папрат. Интересен акцент е зеленото растение под стъклен похлупак върху малка странична масичка. Похлупакът можете да вземете от кухненските принадлежности.


Кът за игра


5 идеи за празния ъгъл

Неизползваните кътчета в семейната стая можете да трансформирате в пространство за игри, например дама или шах. Необходими са Ви само малка масичка, може и сгъваема, два стола, подова лампа и игри. Можете да добавите акценти в ярки оттенъци, например детайл за стените. Ако мебелите са сгъваеми, можете да ги съхранявате до стената, за да не се налага да ги заобикаляте, когато не ги използвате. Ако мебелите са стари и в скучни тонове, боядисайте ги в ярки багри, за да създадете настроение в интериорите.


Галерия с произведения на изкуството

5 идеи за празния ъгъл

В единия край на всекидневната стая можете да оформите кът за четене с фотьойл и масичка, заобиколен от произведения на изкуството. Необходими са Ви удобен фотьойл, странична масичка, подова лампа и няколко картини, рисунки или колажи в рамки. Добре е кътчето да е оформено до прозорец, който да достави достатъчно естествена светлина. Върху стените можете да подредите всички свои любими произведения на изкуството - картини, колажи, снимки, географски карти, рисунки. Не е задължително рамките да са в еднакви багри, нито да съчетавате акцентите по размери. Върху масичката можете да държите вещите за четене – книги, списания, очила.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg