фирми продукти
представяме
работа
 
Дъждовен варел за спестяване на вода

Спестете средства и ресурси, като създадете този лесен за употреба дъждовен варел. С дъждовната вода можете да поливате градините, да почиствате дома си или да използвате за домашните животни.


Ползи от дъждовните варели

 Дъждовен варел за спестяване на вода

Варелът може да Ви спести средства за вода, особено през горещите месеци. Вместо да се хаби при валене и да създава локви, течността се събира в съда, като най-подходящо е да го поставите под улука или под покрива. В зависимост от валежите, за няколко месеца можете да спестите няколкостотин литра, които да използвате за градината или за дома си. За няколко часа можете да създадете този практичен варел, снабден с кранче за лесно използване на течността.


Стъпка 1: Снабдете се с материали


 Дъждовен варел за спестяване на вода

За да изработите варела, са Ви необходими:

* голям пластмасов кош за смет, колкото по-голям, толкова повече вода ще събира при валене
* препарат за водонепромокаемо запечатване или тефлоново тиксо за тръби
* 2 гумени шайби
* 2 метални шайби
* метална скоба – фитинг за маркучи
* метален кран
* ландшафтна тъкан


Стъпка 2: Пробийте с дрелката


 Дъждовен варел за спестяване на вода

Пробийте отвор в долната част на варела, на няколко сантиметра от дъното. Използвайте дрелка с размер спрямо отвора на крана, малко по-малък от него. Не пробивайте съда твърде ниско, тъй като ще имате необходимост от пространство да поставяте съд за пълнене с вода.


Стъпка 3: Монтирайте крана


 Дъждовен варел за спестяване на вода

Поставете метален диск върху резбования край на крана. Поставете гумената втулка и я затегнете добре. Тези две добавки ще държат крана стабилен върху варела, за да не изтича течността.


Стъпка 4: Запечатайте крана


 Дъждовен варел за спестяване на вода

Нанесете ивица от препарата за водонепромокаемост върху гумената шайба и вмъкнете крана в отвора. Изчакайте препарата да изсъхне. От вътрешната страна на варела вмъкнете втората гумена и втората метална шайба върху резбата, за да захванете стабилно крана към основата.. Захванете от вътрешността на варела крана с металната скоба за маркучи.


Стъпка 5: Оформете отворите за вход и изход на водата


 Дъждовен варел за спестяване на вода

Внимателно срежете отвор върху капачето на дъждовния варел. Отворът трябва да е достатъчно голям, за да хваща водата от улуците и трябва да се постави под улука на сградата, за да преминава водата. Пробийте отвори и в горната част на варела, за да изтича водата, ако прелее. Ако искате да използвате още съдове, можете да ги свържете чрез маркучи, вмъкнати в тези отвори.


Стъпка 6: Добавете филтър

 Дъждовен варел за спестяване на вода

Срежете парче от ландшафтната тъкан, която да поставите върху варела, под капака с отвор. Поставете парчето върху отвора на дъждовния съд и захванете с горната част. Тази тъкан ще филтрира едрите листа и ще пази от попадане на насекоми в дъждовната вода.


Стъпка 7: Поставете варела до сградата

 Дъждовен варел за спестяване на вода

Подредете основа от тухли и поставете отгоре варела, така че водата от улуците да се излива директно в отвора с филтър. Ако искате да използвате дъждовна вода от варела, пуснете кранчето и налейте необходимото количество. Ако поставите варела на слънце, можете да използвате затоплена вода от съда за миене на ръце, докато работите в градината.


Източник: bhg.com







26 август 2011 12:32 | Дъждовна вода
От: Вуте
Това що пише тоа юнак е много арно. Я съм го направил преди 40 годин. Е тогава немаше пласмасе и си сложихме буре. Ама има един проблем, кой требе да се знае. В таа вода се завъждат ларви на комари. Они се виждат като малки цървейчета дълги полвин сантим и си показват дирничетата над водата за дишане. Така че водата става само за поливане. Ако има дъжд.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за градината, креативен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg